21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Bingöllü gençler bowlingde şampiyon oldu

Bingöllü gençler bowlingde şampiyon oldu

Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Bowling Takımı, 4 aylık çalışmayla Türkiye Okullar Arası Bowling Şampiyonası'nda birinci olmayı başardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bingöllü gençler bowlingde şampiyon oldu

Kendi imkanlarıyla kentteki bowling salonlarında antrenman yapan Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Bowling Takımı, Samsun'da düzenlenen şampiyonaya katılmaya hak kazandı.

Bingöl ekibi, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunca Samsun Bowling Akademi Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonada 18 takım arasından birinciliğe ulaşmayı başardı.

Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mithat Ercan, AA muhabirine, tamamen kendi emek ve çalışmalarıyla Türkiye şampiyonu olduklarını söyledi.

Çok mutlu olduklarını dile getiren Ercan, "Şampiyonaya 4 aylık bir sürede hazırlandık. Bu 4 aylık sürede haftanın 6 günü çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonucunu da aldık. Belki de ilimize ilk defa Türkiye şampiyonluğunu kazanmış bir takım olarak dönüyoruz." diye konuştu.

Bowling liglerine katılmak için destek bekliyorlar
Takımdaki sporcuların daha fazla antrenman yapabilmeleri ve daha iyi yerlere gelebilmeleri için destek beklediklerini belirten Ercan, şöyle devam etti:

"Salonlardaki çalışmalarımızda ücret ödeyerek hazırlanıp bugünlere geldik. Bowling, pahalı bir spordur. Çocuklar ve öğretmenleri olarak kendi olanaklarımızla hiç kimseden destek almadan çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bazen cebimizde 10 lira varsa o parayı verip o idmanı yaptık. Çok sıkıntı yaşadık ama buna rağmen ben ve çocuklarım hiçbir zaman pes etmedik. 'Biz Türkiye şampiyonu olacağız.' dedik."

Takımıyla Türkiye bowling liglerine katılmak istediklerine işaret eden Ercan, "Türkiye şampiyonu olarak Avrupa şampiyonalarına da katılmak istiyoruz. Çocukların tecrübelerini Avrupa'daki takımlar karşısında da göstermelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Recep Balat, çok zor şartlar altında şampiyonaya katıldıklarını vurgulayarak, "Bowlingle 2019 yılında tanıştım. Şampiyona sürecinin zorluğunun tüm arkadaşlara olumlu yönde katkıları oldu. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz." diye konuştu.

Takımın oyuncularından Hakan Anşin de emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eylül Aslan'ın hedefi büyük

Eylül Aslan'ın hedefi büyük