20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Galatasaray'dan TFF'nin kararına tepki: Hesap bellidir, bu yıldızlar kirlidir

Galatasaray'dan TFF'nin kararına tepki: Hesap bellidir, bu yıldızlar kirlidir

Galatasaray, TFF'nin 1959 öncesi şampiyonlukları için kurulacağını açıkladığı komisyon hakkında açıklama yayınladı. Sarı kırmızılılar, "Hesap bellidir. Bu yıldızlar kirlidir." ifadelerini yazdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Galatasaray'dan TFF'nin kararına tepki: Hesap bellidir, bu yıldızlar kirlidir

Türkiye Futbol Federasyonu, 1959 yılı öncesi şampiyonluklarının araştırılması için komisyon kurulacağını açıkladı.

Galatasaray, TFF'nin bu kararına yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Sarı kırmızılılar ayrıca ezeli rakibi Fenerbahçe'ye de göndermede bulundu.Galatasaray'ın açıklamasının tamamı
Türkiye Futbol Federasyonu’nun amatör dönemdeki futbol turnuvalarında elde edilen birincilikler hakkında bir komisyon kurma kararı, Türk futbol camiasını bulandırmak ve kaosa sürüklemek için yeni bir hesap yapıldığını açıkça göstermektedir.

Bu hesabın ilk adımı, TFF Disiplin Talimatları’nda açık bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen, Ziraat Türkiye Kupası Final müsabakasının ardından düzenlenen kupa seremonisine talimatlara ve spor ahlakına aykırı bir şekilde, “gerçekte var olmayan yıldızlarıyla” katılan Fenerbahçe Spor Kulübü’yle ilgili disiplin kararının hala açıklanmamış olmasıyla atılmıştır.

Yaşanan gelişmeler ışığında soruyoruz:

- TFF ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında bu konuyla ilgili yapılmış bir görüşme ve pazarlık var mıdır? Bu görüşmede Sayın Ali Koç’un kendi camiasına karşı zor duruma düşmemesi adına kendisine bu konunun bir komisyona havale edilmesi sözü verilmiş midir?

- TFF ile nasıl bir görüşme gerçekleşmiştir ki kararları tartışılmaz olan Tahkim Kurulu’nun geçmişte kulüplerin şampiyonluklarıyla ilgili almış olduğu kararlar hiçe sayılmaya çalışılmaktadır?

- Neredeyse mahalle arasında yapılan maçlardan şampiyonluk istemeye hazır bu anlayışın hukuk ve ahlak kurallarının dışına çıkıp arka kapılardan çözüm bulma isteğine daha ne kadar göz yumulacaktır?

Hesap bellidir, bu yıldızlar kirlidir!

Yıllarca kabul ettiği şampiyonluk sayılarını yenisini kazanamayınca geçmişe dönüp saydırmaya çalışmak centilmenlikten, spor ahlakından uzak, en önemlisi de Türk futbolunun birçok önemli konusu varken sadece kendisine ayrıcalık arayan, yaratılmaya çalışılan birlik ve beraberlik ortamına dinamit koymaya çalışan bir davranıştır.

Yıllardır göğsünde gururla taşıdığı kulüp logosunu, bir ihtiras uğruna, çocuk oyuncağı haline getirmek tarih sayfalarında bir utanç vesikası olarak yerini alacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Türkiye Kupası Finali’nde hukuka aykırı olarak seremoniye beş yıldızlı formayla çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne gerekli cezanın tayin edilmesi ve oluşturulan bu komisyonun acilen lağvedilmesini talep ettiğimizi Türkiye Futbol Federasyonu’na ve kamuoyuna duyuruyoruz.

Kulübümüz tüm bu hesaplara, çirkin oyunlara karşı duracak ve Türk futbolunun gelişmesi için hiç durmadan çalışmaya devam edecektir.

Saygılarımızla

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 Temmuz şehitleri anısına 81 ilde sela okundu

15 Temmuz şehitleri anısına 81 ilde sela okundu