20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Süper Lig'e hangi takım yükseldi Altınordu mu Altay mı? Süper Lig'e kim yükseldi, hangi takımlar?

Süper Lig'e hangi takım yükseldi Altınordu mu Altay mı? Süper Lig'e kim yükseldi, hangi takımlar?

TFF 1. Lig Play-Off finalinde iki izmir takımı Altınordu ve Altay karşı karşıya geldi. Altay takımı, golcüsü Paixao'nun ayağından 89. dakikada bulduğu golle 18 yıl sonra yeniden Süper Lig'e yükselmiş oldu. Süper Lig'e yükselen takımlar böylece belli oldu. TFF 1. Lig Play-Off finalinde Altınordu mu altay mı şampiyon oldu?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Süper Lig'e hangi takım yükseldi Altınordu mu Altay mı? Süper Lig'e kim yükseldi, hangi takımlar?

TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselecek son takım belli oldu. Süper Lig'e yükselen takımlar merak ediliyordu. Futbolseverlerin merakla beklediği Süper Lig'e yükselen 3. takımın belli olacağı play-off finali bugün oynandı. Altınordu ile Altay, İstanbul’da karşı karşıya geldi. Altay takımı, golcüsü Paixao'nun 89. dakikada attığı golle maçtan 1-0 galip ayrılan Altay, Süper Lig’e yükseldi.

SÜPER LİG'E HANGİ TAKIMLAR YÜKSELDİ?

Adana Demirspor ve GZT Giresunspor doğrudan Süper Lig vizesi altmıştı. Süper Lig'e yükselmek için mücadele veren 2 İzmir takımının karşılaşmasında gülen taraf Altay oldu.

ALTINORDU ALTAY MAÇTAN DAKİKALAR

12'nci dakikada Altınordulu Kahraman'ın uzun pasında defansın arkasına sarkan Ahmet İlhan soldan ceza sahasına girip vurdu, kaleci Cihan karşı karşıya pozisyonda ayağıyla golü önledi.

22'nci dakikada İbrahim'in uzun pasında Altınordu ceza sahasına hareketlenen Kappel müsait pozisyonda seken topu son anda ıskaladı, kaleci Erhan meşin yuvarlağa sahip oldu.

25'inci dakikada Poko'nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Erhan uzak direğe giden topu parmaklarının ucuyla çeldi.

45+1'inci dakikada Altınordu'nun sağdan kazandığı serbest vuruşta Metehan, Recep'le paslaşarak sağdan ceza sahasına ortaladı, iyi yükselen Yusuf Yalçın'ın kafa vuruşunda top kaleye gitmedi, bu pozisyonda Yusuf rakibine faul yaptı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

62'nci dakikada Erhan'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Kappel'in ortasında müsait pozisyondaki Thiam'dan önce savunmada Recep son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

65'inci dakikada Mehmet Erdem soldan kesti, Paixao'nun kafayla indirdiği topu defansta Sinan uzaklaştırdı.

66'ncı dakikada Kappel'in sağdan ceza sahasına ortasında arka direkte Paixao bir kez daha kafayla indirdi, Erhan topa dokunamadı.

68'inci dakikada Altay gole yaklaştı. Soldan Mehmet Erdem'in altı pasa ortasında Paixao sert vurdu, top üst direkten döndü. Daha sonra kaleci Erhan meşin yuvarlağa sahip oldu.

87'nci dakikada Altınordu'nun sağdan kazandığı kornerde Şeref'in ortasında ön direkte Ahmet İlhan kafayı vurdu, kaleci Cihan gole izin vermedi.

90'ıncı dakikada Altay golü buldu. Sağdan Kappel'in ortasında arka direkte Erhan'ın kafayla indirdiği topa kale önünde Paixao ayak koydu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

Karşılaşma, Altay'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Süper Lig'e kim yükseldi

MUSTAFA DENİZLİ İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, maç sonunda açıklamalarda bulundu. Ekmekçioğlu, "Biz bir hikaye yazmak istedik. Kariyerinde hiç teknik direktörlük yapmadığı ama kariyerinin en önemli kulübü Altay'da Mustafa Denizli şampiyonluk yaşadı. Bu bize gurur veriyor. Allah bize bunu nasip etti. Çok mutluyuz." diye konuştu.

Mustafa Denizli ile yola devam edilecek mi sorusuna da cevap veren Özgür Ekmekçioğlu, "Hocamız ne derse o olur." dedi.

ÇAKIR ÜST ÜSTE 3. PLAY-OFF FİNALİNDE

Karşılaşmayı yöneten hakem Cüneyt Çakır, üst üste 3. kez play-off final müsabakasında düdük çaldı. Cüneyt Çakır, 2018-2019'da Hatayspor ile Gaziantep, 2019-2020 sezonunda da Adana Demirspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanan final maçlarının ardından bu sezon da Altınordu-Altay karşılaşmasını yönetti.

250'ŞER TARAFTAR TRİBÜNDE

Altınordu Altay karşılaşmasını iki takımın 250'şer taraftarı tribünden izledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'e yükselen son takım belli oldu

Süper Lig'e yükselen son takım belli oldu