Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Tarihte bir ilk! Türkiye ev sahipliği yapacak

Tarihte bir ilk! Türkiye ev sahipliği yapacak

2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları İstanbul'da yapılacak. Türkiye ve Portekiz'in yarıştığı organizasyon, İstanbul'un seçilmesiyle tarihinde ilk kez paralimpik çoklu branş ev sahipliği yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarihte bir ilk! Türkiye ev sahipliği yapacak
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Avrupa Paralimpik Komitesi, 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları (EPYG)’nın İstanbul’da düzenleneceğini açıkladı. Birçok ülkenin ev sahibi olmak için mücadele ettiği 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları’nda kısa listeye Türkiye ve Portekiz kaldı ve Avrupa Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliği ile bu prestijli organizasyonun ev sahibi olarak İstanbul seçildi.

Tarihte ilk kez paralimpik çoklu branş ev sahipliği
 

Türkiye tarihinde ilk kez paralimpik çoklu branş organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 2025 yazında 9 branşta yaklaşık 1.500 sporcu, antrenör ve resmi görevlilerin bu organizasyon için İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Türkiye Paralimpik Komitesi, bu ev sahipliğiyle Türkiye’de ve Avrupa'da Paralimpik sporların gelişimi ve etkisi için yeni bir dönemin kapılarını aralamaya çalışacak.

Raymon Blondel: "İstanbul sosyal etki sağlayan bir fırsat sunacak"
 

Avrupa Paralimpik Komitesi Başkanı Raymon Blondel, “Sporcular, Ulusal Paralimpik Komiteleri ve Uluslararası Federasyonlar için genel stratejimizi mükemmel bir şekilde yansıtan Avrupa Para Gençlik Oyunları'nın ev sahibi olarak İstanbul’u duyurmaktan son derece mutluyuz. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile birlikte katılımcılar için en iyi ortamı sağlayan ve aynı zamanda geniş bir sosyal etki sağlayan bir fırsat sunabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Murat Aksu: "Bu adaylık bir kilometre taşı"
 

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ise, “2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları'na ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu prestijli etkinlik, engelli bireyleri Para sporlarına katılmaya teşvik etmek için önemli bir kilometre taşıdır. Avrupa Paralimpik Komitesi'nin tüm üye ülkelerini, genç paralimpik sporcularımızın mücadelelerini sergiledikleri unutulmaz bir deneyim için İstanbul'a davet ediyoruz. 2025 EPYG'nin, aday olduğumuz veya olacağımız diğer paralimpik organizasyonlar için ve daha da önemlisi İstanbul ve Türkiye için harika bir referans olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Valilik açıkladı: 30 Ekim'e kadar yasaklandı

Valilik açıkladı: 30 Ekim'e kadar yasaklandı