20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final heyecanı Tottenham Ajax maçı ile başlıyor. Bu heyecanlı maçı yakından takip etmek isteyen futbol severler ise, Tottenham Ajax maçı ne zaman hangi kanalda? Tottenham Ajax maçı canlı izle araştırması yapmaya başladı. Peki, Tottenham Ajax maçı ne zaman hangi kanalda? İşte, Tottenham Ajax maçı canlı izle detayları...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor

Tottenham Ajax maçı ne zaman hangi kanalda? sorusunun yanıtını ve Tottenham Ajax maçı canlı izle detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonu olan  UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final karşılaşmaları Tottenham Ajax maçı ile başlıyor. Hollandalı ekip Ajax'ın, İngiltere ekibi Tottenham'ın konuğu olacağı bu heyecanlı maçı izlemek isteyen taraftarlar günün ilk saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde Tottenham Ajax maçı ne zaman hangi kanalda? ve Tottenham Ajax maçı canlı izle araştırması yapmaya başladı. Her iki takım da, final yolunda avantaj kazanmak için, sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkmaya hazırlanıyor. Peki, Tottenham Ajax maçı ne zaman hangi kanalda? İşte, Tottenham Ajax maçı canlı izle detayları...

Tottenham Ajax maçı ne zaman hangi kanalda?

30 Nisan Salı saat 22.00'da başlayacak olan Tottenham Ajax maçı, Tottenham Hotspur Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu'ndan Antonio Mateu düdük çalacak. Mateu'nun yardımcılıklarını Pau Cebrian ve Roberto Diaz yapacak. Dördüncü hakem ise Alberto Undiano olacak. Bu heyecanlı mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Tottenham Ajax maçı canlı izlemek için buraya tıklayın. (üyelik gerektirir)

Tottenham Ajax maçı muhtemel 11'ler...

Tottenham: Lloris, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Trippier, Eriksen, Wanyama, Rose, Lucas, Alli, Llorente

Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, De Jong, Beek, Ziyech Tadic, Neres

Tottenham Ajax maç öncesi istatistikleri

Tottenham bugüne kadar Ajax ile oynadığı iki resmi maçı da kazandı (1981/82 Kupa Galipleri Kupası; deplasmanda 3-1 & evinde 3-0).

İngiliz takımlarıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı altı maçın sadece birini kazanabilen Ajax (3-1 vs Manchester City), deplasmandaki üç karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı (iki kere Arsenal & bir kere Manchester City).

Tottenham, Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde finale yükselen 40'ıncı farklı takım olmak istiyor. Tarihinde bu turnuvada ilk kez finale çıkmayı başaran son ekip ise Chelsea (2008).

Tottenham, Benfica'ya elendiği sezondan (1961/62) bu yana Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yarı finale yükseldi.

Sırasıyla Real Madrid ve Juventus'u eleyen Ajax, turnuva tarihinde ilk maçı iç sahada oynayıp kazanamadığı eşleşmelerde turu geçmeyi başaran ilk takım oldu.
Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde en az beş kez yarı finale yükselen takımlar arasında Ajax'tan (%75; 6/8) daha yüksek finale çıkma yüzdesine sahip üç takım var: Benfica (%87,5; 7/8), Milan (%83,3; 10/12) ve Liverpool (%80; 8/10). Ajax, 1996/97'de Juventus'a elendiğinden bu yana bu turnuvada ilk kez yarı final oynuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 10 iç saha maçının sekizini kazanan Tottenham (2M), son dört karşılaşmada da rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Tottenham ayrıca son üç maçta da kalesini gole kapattı.

Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son üç deplasmanı kazanan Ajax, daha önceki 31 karşılaşmada aynı sayıda galibiyet alabilmişti (11B 17M).

Ajax bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılan 32 takım arasında çıkardığı ilk 11'lerin yaş ortalaması en düşük ikinci, yarı finale kalan dört ekip arasında ise birinci takım konumunda (24 yıl 257 gün).

Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla gol atan Asyalı oyuncu olan Son Heung-min (12), bu sezon kaydettiği dört golü de eleme turlarında buldu.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Ajax forması giyen Dusan Tadic'ten (9; 6 gol & 3 asist) daha fazla gol katkısı yapan tek oyuncu Lionel Messi (13).

.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YSK'dan HDP'ye ikinci ret

YSK'dan HDP'ye ikinci ret