Türkgün Türk Dünyası Kazakistan ve Çin’den dev ortaklık

Kazakistan ve Çin’den dev ortaklık

Çin "Türkistan Rüyası" stratejisini adım adım hayata geçiyor. Çin, Kazakistan'la işbirliğini güçlendirerek Kazakistan-Çin Ticaret ve Sanayi Parkı'nı geliştiriyor.

Çin "Türkistan Rüyası" stratejisini adım adım hayata geçiyor. Çin, Kazakistan'la işbirliğini güçlendirerek Kazakistan-Çin Ticaret ve Sanayi Parkı'nı geliştiriyor.

KAYNAK: QHA

Çin "Türkistan Rüyası" stratejisini adım adım hayata geçiriyor. Kazakistan ve Çin arasında yeni bir işbirliği anlaşması imzalandı. 23 Ağustos 2024 tarihinde Kazak Invest ve Çinli Xinjiang Hengyuan Yatırım Yönetimi, Astana'da büyük bir Kazakistan-Çin Ticaret ve Sanayi Parkı geliştirmek üzere bir Niyet Mektubu (MoU) imzaladı. 50 hektarlık bir alanda inşa edilecek proje, Çin'in Kazakistan üzerindeki hegamonyasını artıracak.

"PROJENİN GERÇEKLEŞMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Kazakh Invest Yönetim Kurulu Başkanı Yercan Yelekeyev poroje ile ilgili, "Bu proje, Kazakistan ve Çin arasındaki işbirliği için yeni ufuklar açıyor. Kazakistan-Çin Ticaret ve Sanayi Parkı'nın kurulması, ülkemizin ekonomi açısından ana sektörlerinin gelişimini hızlandıracak ve birçok yeni iş imkanı yaratacaktır. Bu projenin, Xinjiang Hengyuan Yatırım Yönetimi ile başarılı bir işbirliğinin sadece başlangıcı olduğuna inanıyoruz ve projenin gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN-ÇİN TİCARET VE SANAYİ PARKI

Çin'in Baiyang Belediye Başkan Yardımcısı Yan Wang ise, "Bu projeye büyük bir heyecanla giriyoruz. Kazakistan'ın bölgedeki ana lojistik merkezi olma potansiyelini görüyoruz. Kazakistan-Çin Ticaret ve Sanayi Parkı'nın kurulması, ülkenin lojistik kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve Doğu ile Batı arasında önemli bir transit koridor olarak rolünü güçlendirecek. Bu projenin yeni ticaret akışlarını ve üretimi çekmede bir katalizör görevi göreceğine inanıyoruz" dedi.

ÇİN’İN “TÜRKİSTAN RÜYASI” STRATEJİSİ

Bu projeyle birlikte, Çin’in “Türkistan Rüyası” stratejisinin Kazakistan üzerindeki etkisinin artması bekleniyor. Çin, bu strateji kapsamında Türkistan'da etkisini güçlendirirken, bölgedeki lojistik ve ticaret merkezlerini kontrol altına almayı hedefliyor. Kazakistan’daki bu büyük ölçekli proje, Çin’in bölgedeki stratejik hedeflerine ulaşması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Gazze yanıyor! “Güvenli bölge”de sivillerin üzerine bomba yağdı

Gazze yanıyor! “Güvenli bölge”de sivillerin üzerine bomba yağdı

İsrail ordusu, Gazze’de "güvenli bölge" ilan edilen El-Mevasi’de yerinden edilmiş sivillerin yaşadığı çadırları hedef aldı. Saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 10 kişi yaşamını yitirirken, bölgeden yürek burkan görüntüler geldi.

İsrail ordusu, Gazze’de "güvenli bölge" ilan edilen El-Mevasi’de yerinden edilmiş sivillerin yaşadığı çadırları hedef aldı. Saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 10 kişi yaşamını yitirirken, bölgeden yürek burkan görüntüler geldi.

KAYNAK: İHA

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırlara saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.
 

Gazze’de sivilleri hedef almayı sürdüren İsrail, katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, İsrail ordusu daha önce "güvenli bölge" ilan ederek yüz binlerce insanı zorla göç ettirdiği Han Yunus şehrinin batısında bulunan El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırlara saldırı düzenledi. Saldırının ardından alevlere teslim olan çadırlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırı sonrasında yaşanan dehşet anları kameralara yansıdı. İsrail ordusundan saldırının amacına dair açıklama yapılmadı.
 

Gazze’de ölü sayısı 51 bini aşmıştı
 

İsrail, Gazze’deki ateşkesi 18 Mart'ta tek taraflı olarak bozarak katliamlarına yeniden hız kazandırmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 51 bin 25'e, yaralananların sayısının 116 bin 432'ye ulaştığı bildirilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *