20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Türk Dünyası Türkiye Gürcistan'daki sağlıkçılara eğitim verdi

Türkiye Gürcistan'daki sağlıkçılara eğitim verdi

İki gün çevrim içi süren yoğun eğitim programında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi akademisyenleri tarafından eğitime katılan 18 hemşireye diyabetin tanı ve sınıflaması, diyabetin riskleri, diyabetten korunma ve önlemler, diyabette beslenme tedavisi, diyabette egzersiz tedavisi gibi toplam 12 ilgili konu anlatıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Gürcistan'daki sağlıkçılara eğitim verdi

AA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Gürcistan'ın Abhazya Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanlığı ile Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde Abhazya göçmeni sağlık personeli için diyabet hemşireliği eğitim programı düzenlendiği bildirildi.

TİKA Tiflis Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki gün çevrim içi süren yoğun eğitim programında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi akademisyenleri tarafından eğitime katılan 18 hemşireye diyabetin tanı ve sınıflaması, diyabetin riskleri, diyabetten korunma ve önlemler, diyabette beslenme tedavisi, diyabette egzersiz tedavisi gibi toplam 12 ilgili konu anlatıldı.

Eğitim sürecinin ardından Tiflis'te bir otelde düzenlenen sertifika törenine TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Gürcistan'ın Abhazya Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı İvane Dolidze, eğitime katılan yetkililer ile diğer davetliler katıldı.

Dolidze, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yüksek riskli grup olarak değerlendirilen diyabet hastalarının bakımı konusunda eğitim programının düzenlenmesini sağlayan TİKA’ya teşekkürlerini ileterek Abhazya göçmenlerine yönelik TİKA tarafından uygulanan ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgi paylaştı.

Demirdağ da söz konusu törene katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek TİKA’nın sağlık alanında sunabileceği eğitim imkanları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Diyabet hemşireliği eğitimine katılan başarılı, yüksek vasıflı ve kendini geliştirmek isteyen sağlık personeline yönelik gelecekte Türkiye’de pratik uygulamaları da içeren eğitim programı düzenleyebileceklerini belirten Demirdağ, eğitime verdikleri desteklerinden ötürü Abhazya Özerk Cumhuriyeti hükümetinin kurumlarına teşekkür etti.

Eğitim programına katılanlar adına konuşan sağlık personeli Nana Gabelia da gerek mesleği nedeniyle gerek de tip 1 diyabet hastası bir çocuğun annesi olarak diyabet hakkında birçok eğitime katıldığını dile getirerek TİKA tarafından düzenlenen eğitim programının katılımcılar için çok verimli geçtiğini kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Koca'dan Sinovac firmasına ortak aşı üretimi daveti

Bakan Koca'dan Sinovac firmasına ortak aşı üretimi daveti