20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Artık o bir topal ördek

Artık o bir topal ördek

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Artık o bir topal ördek

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Biz her ne kadar ilgilenmeyelim her ne kadar görmeyelim desek de, CHP’deki gelişmeler tüm televizyonların, gazetelerin ve sosyal medyanın ana gündemi olarak gözümüze sokulmaktadır.  Seçim sonuçları CHP ve ortaklarının kendi yarattığı atmosfere göre değerlendirilince elbette büyük hezimettir. Onlar “%60 ile kazanıyoruz” diye atmosfer oluşturmuş olsa da sonuçlar bizi asla şaşırtmadı. Seçimlerden önce yazdığımız tüm yazılara bakın ne yazdıysak hepsi bir bir çıktı. Hatta bir yazımda Kemal Kılıçdaroğlu’na “Seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi’nden takip etme, konumu bilinmeyen bir yerden izle. Seçimde uğrayacağın hezimetten dolayı CHP’liler seni lime lime yapacak” demiştim. Elbette beden olarak bir parçalama söz konusu olmasa da söylem olarak en ağır ifadeleri Kemal Kılıçdaroğlu’na muhatap ediyorlar. Terör örgütü PKK’nın uzantısı HDP ile ittifak yapan bir adama asla acımam ama 75 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li yöneticilerden, yazarlardan, yorumculardan, belediye başkanlarından, trollerden duyduğu hakaretler, maruz kaldığı alaycı tutumlar gerçekten acınacak bir halde olduğunu gösteriyor. Her halinden belli ki, CHP’nin Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmamak için elinden geleni yapacak… Daha dün CHP’de değişim isteyenlere meydan okudu ve "Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir, kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin." diyerek rest çekti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun götüreceği limanda ne bir geminin ne de mürettebatın sağlam kalmayacağını herkes biliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Genel Başkanlık koltuğunda oturma ısrarını sürdürse de artık onun CHP içinde ayakta kalmasını sağlayacak ne eli, ne kolu, ne bacağı ne de omurgası kalmamıştır. Her şeyden öte psikolojisini kaybetmiş durumdadır. Böyle bir durumdaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun hali artık CHP içindeki “Topal Ördek” halidir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu herkes rahat bıraksa bile kendinin “Evladım” dediği, aslında mizah dergilerindeki “Hain Evlat Ökkeş” modeli olan Ekrem İmamoğlu’nun rahat bırakmayacağını herkes biliyor.

Ekrem İmamoğlu’nun gençliğindeki ev arkadaşı olan ve seçimlerden sonra en ağır hakaretleri eden Fatih Portakal’ın "İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında sabah kahvaltısı sonrası ipler atılmış artık. Baba-oğul ilişkisi sona erdi. “ yorumu da bu yolda kavgaların habercisi olmuştur.

Yerel seçimlerde İstanbul’u bir daha kazanmasının mucize olacağını bilen Ekrem İmamoğlu kapağı CHP Genel Başkanlığına atmak için uğraşacaktır. Beyninin arkasından açık ettiği tek plan budur. Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adaylığı hayali için Meral Akşener ile çok ayak oyunları yapmış başaramamıştı. Şimdi de yine Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı olabilme hayalinin senaryolarını yazmaya başlamışlardır. 5-10 ilçe belediyesi dışında kazanmış olduğu belediyesi olmayan Meral Akşener’de yerel seçimlerde daha fazla etki sahibi olmak için Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı olmasını isteyecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu kaçacak, bunlar kovalayacaktır. Çünkü CHP’de yine “Tavşan kaç, tazı tut” oyunu gösterime girmiştir. İzleyin çok keyifli filmler çeviriyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Feti Yıldız'dan önemli açıklamalar

MHP'li Feti Yıldız'dan önemli açıklamalar