19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Sahip çıkar demiştik! Yanılmadık!

Sahip çıkar demiştik! Yanılmadık!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sahip çıkar demiştik! Yanılmadık!

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Ne demiştik?

“Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’deki izdüşümüdür”. Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarattığı “Yeni CHP” modelinin sembol ismidir. Birçok ihanet söylemiyle birlikte son olarak eklediği TSK’ya iftirası sonrasında, ona Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla dokunmayacağını ve onu CHP’den uzaklaştırmayacağını söylemiştik. Kemal Kılıçdaroğlu bizi yine şaşırtmadı ve Sezgin Tanrıkulu’na sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’ya yönelik iftirasına "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" şeklinde çok sert tepki göstermişti. Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın söylemleriyle CHP’de siyaset yapan Sezgin Tanrıkulu’nu kapının önüne koymak yerine, ona sahip çıkarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Devlet olarak’ derken, kastın nedir? Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun? Siyasi ve ahlaki meşruiyetinin olmadığının farkındasın, buna göre davranıyorsun. Ancak bulunduğun makam adaleti emreder. Unutma, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir.” şeklinde cevap vermiştir. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliği ve ittifak yapmaktan asla imtina etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefi, Türk Ordusuna iftira atan değil de elbette ona tepki verenler olmaktadır.

Türk ordusuna başkomutanlık yapmış Atatürk’ün kurduğu CHP’de "15 köylüyü helikopterden atan Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı orada. Bu kadar köyü kim yaktı?" iftirası atanlar himaye ediliyor. Nerden nereye?

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’de, bu saatten sonra kim Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ne dair nutuklar atarsa o kişiye hiç vakit kaybetmeden deli gömleği giydirin. İnanın artık yapılacak başka bir şey kalmamıştır. Atatürk, Cumhuriyet, Türk Ordusu düşmanlarının yuva haline getirdiği ve terör örgütleriyle iç içe geçmiş CHP’de, Atatürkçülük nutukları atanlar sadece akıl sağlığını yitirenler olabilir.

Atatürk’ün düşüncelerine, fikirlerine aykırı ne varsa hepsini CHP’de görürken, CHP’yi artık Atatürk ile yan yana anmak beyhude bir çabadır.

Mesele sadece Sezgin Tanrıkulu değil, meselenin ana noktası Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’de tek tip Sezgin Tanrıkulu zihninde model yaratması ve onların arkasında sonuna kadar durmasıdır. 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetim özeti budur.

Türk Ordusu’na iftira atanların CHP’de baştacı yapılması, Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde CHP’nin dönüştürülme, devşirilme projesinin geldiği onlara göre başarılı bir noktayı işaret etmektedir. Deniz Baykal’a kaset operasyonu sonrası CHP Genel Başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu ile hedeflenen zaten buydu.

Atatürk’ün çizgisinden tamamen uzaklaşıp, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bölücü/yıkıcı hesap yapanlarla iş birliği yapan/yapılan hale getirilen CHP, son 13 yılda çok kirli bir sicil biriktirmiştir. CHP, Atatürk’ün mirası diye bu partide duranların Allah yardımcısı olsun.

CHP’      nin sembol ismi, Kılıçdaroğlu’nun has adamı, Sezgin Tanrıkulu’na bir de içlerinde sanatçı, yazar, akademisyenlerin bulunduğu 831 kişi destek bildirisi yayınlamış. TSK’ya iftira karşısında Sezgin Tanrıkulu'nun arkasında olduğumuzu bilin” demişler…

Bazen hep düşünüyorum. “Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin has evladı mı?” diye. Çünkü CHP’deki ihanet politikaları sayesinde Türkiye’deki tüm hainler iyot gibi açığa çıkmaktadır. Belki de Kılıçdaroğlu’nun görevi budur? Ne dersiniz?

Yorumlar
m
mehmet Demir 10 ay önce
Yerinde bır yazı olmuş günümüz CHP sinin özeti
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Beşiktaş'ın 24 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

Beşiktaş'ın 24 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi