20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Save a dog bağışı nedir, sahte mi çıktı? Save a dog kampanyası dolandırıcılık mı?

Save a dog bağışı nedir, sahte mi çıktı? Save a dog kampanyası dolandırıcılık mı?

Binlerce kişi sosyal medyada “Yulin köpek eti yeme festivali” öncesinde “save a dog” kampanyasına katıldı. Instagram'da ise büyük tepki çeken 'Yulin Köpek Yeme Festivali'ne karşı başlatılan save a dog kampanyasının sahte olduğu iddia edildi. Instagram storylerinde bu kampanyayı paylaşanlar Save a dog bağışı sahte mi, dolandırıcılık mı? diye araştırma yapıyor..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Save a dog bağışı nedir, sahte mi çıktı? Save a dog kampanyası dolandırıcılık mı?

Çin’de düzenlenene ve tüm dünyanın tepkisini çekmeye devam eden "Yulin köpek eti yeme festivali" için harekete geçildi. Yulin festivali 21-30 Haziran’da gerçekleştiriliyor ve köpeklere yapılan insanlık dışı muameleler hayvanseverlerin tepkisini çekiyor. Bu nedenle özellikle ınstagram'da paylaşılan "Save a Dog" kampanyasını düzenleyen Plant A Tree adlı girişimin, daha önce de buna benzer kampanyalar düzenleyerek sitesine trafik çekmeyi amaçladığı öğrenildi. 

INSTAGRAM ‘SAVE A DOG’ NE BAĞIŞI?

Çin’in Yulin şehrinde 21-31 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen “Yulin köpek eti yeme festivali” içerisinde binlerce köpeğin kötü muameleye maruz kalacağı ve ardından kesilip yenileceği iddiaları üzerine binlerce kişi festivalde satışa sunulan köpekleri satın alarak hayatlarını kurtarmak için harekete geçti. Sosyal medyadan örgütlenen kişiler ilgili tutarı toplayarak tüm köpekleri kurtarmak için seferber oldular.

SAVE A DOG KAMPANYASI SAHTE Mİ, DOLANDIRICI MI?

 “Save a Dog” yani türkçe ismiyle "Bir Köpek Kurtar" kampanyası resmen başlatılmıştı. ABD merkezli bir hayvan hakları koruma kuruluşu olan Humane Society ve daha önce hakkında dolandırıcılık iddiaları ortaya atılan Plant A Tree'ın bu kampanyayı birlikte düzenlediği ortaya çıktı. Bu kampanyayı paylaşma başına 0,01 dolar değerinde olduğu söyleniyordu.

Kampanya sahte mi?

Milyonlarca kullanıcıya ulaşan ve kısa sürede hızla yayılan Save a Dog kampanyası hakkında tartışmalar da eksik olmadı. Plant A Tree adlı site daha önce de dolandırıcılık iddiası ile karşı karşıya kaldı. Bu sebeple yeni başlatılan “Save a Dog” kampanyası için yapılan detaylı araştırmalar, kampanyanın gerçekten sahte ve girişimin web sitesine trafik çekmek amacıyla düzenlenmiş olabileceğini gösteriyor.

Save a Dog kampanyasını düzenleyen “Plant A Tree” Google'da aratıldığında bir çok web sitesinde "dolandırıcılık ve sahtecilik" başlıkları ön plana çıkıyor. Save a Dog kampanyası dışında site yine milyonların ilgi odağında olan Black Lives Matter protestoları ve Avustralya'daki orman yangınları sürecinde benzer içerikli kampanyalar ile gündeme gelmişti. 

Save a dog

İNTERNET SİTESİNDE DOLANDIRICILIK!

Plant A Tree adlı girişimin internet sitelerine bakıldığında 29,95 dolar fiyat etiketine sahip olan ancak kampanya kapsamında bedelsiz olarak gönderilen kolyelerin satıldığını görüyoruz. Bir alışveriş sitesi üzerinde 0,42 dolara satılan bu kolyelerden birini satın almak isterseniz bir şekilde 8,95 dolarlık gönderim ücreti talep ediliyor. Bir başka deyişle, 29,95 dolar fiyat etiketine sahip olan kolyeler ücretsiz gibi görünse de kullanıcılardan 9 dolarlık bir gönderim ücreti tahsil ediliyor. Üstelik aynı kolyeler, AliBaba üzerinde çok daha düşük fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu nedenle Plant A Tree vadettiği ve topladığı bağışları gerçekten yaptığına dair bir kanıt bulundurmuyor ve böyle skandallarla adı gündemden düşmüyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da firari hükümlülere şafak baskını

Adana'da firari hükümlülere şafak baskını