24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Afrika'nın güneyindeki foklarda kuduz salgını

Afrika'nın güneyindeki foklarda kuduz salgını

Afrika'nın güney ve güneybatı kıyılarında yaşayan Cape kürklü foklarda görülen kuduz salgını, deniz memelileri arasında görülen ilk kuduz salgını olma özelliği taşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika'nın güneyindeki  foklarda kuduz salgını
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Angola'ya kadar uzanan sahil şeridinde yaklaşık 2 milyon Cape kürklü fok yaşamaktadır. Kahverengi kürkleri ve 2 metreyi aşan boylarıyla bilinen Cape kürklü foklar, son zamanlarda kuduz salgınıyla karşı karşıya kalmıştır.

Kuduz Salgını İlk Kez Görüldü

Güney Afrika Tarım Bakanlığı raporuna göre, foklar arasında mayıs ayında ortaya çıkan kuduz salgını, Temmuz ayı itibarıyla Cape Town ile Plattenberg şehirleri arasında toplam 17 vaka tespit edilmiştir. Bu salgın, deniz memelileri arasında nadir görülen bir durumdur ve bilim dünyasında dikkatle incelenmektedir.

Kuduz Olan Foklar İnsanlara Saldırıyor

Hout Bay Fok Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilisi Kim Hattingh, salgın nedeniyle fokların insanlara saldırdığını belirtmiştir. Hattingh, insanların fok ısırıklarından kuduz kapma olasılığının düşük olduğunu ancak yine de önlem almaları gerektiğini vurgulamıştır.

Fok Nüfusu Tehlikede

Cape kürklü fok nüfusunun balıkçılık endüstrisi ve Afrika geleneksel tıbbı tarafından tehdit edildiğine dikkat çeken Hattingh, fokların korunması gerektiğini vurgulamıştır. Fokların doğal yaşam alanlarına zarar verilmesi durumunda, ekosistemin dengesi büyük ölçüde bozulabilir.

Kurtarma ve Rehabilitasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Hout Bay Fok Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Cape kürklü fokların kurtarılması ve doğaya salınması için uzun yıllardır çalışmalar yürütmektedir. Fokların kuduz salgınından korunması amacıyla aşılanması ve takip edilmesi, merkezin öncelikli hedeflerinden biridir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB'den yeni rekor! Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

TCMB'den yeni rekor! Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı