24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Elon Musk'a çağrı: Bizim ülkemizi satın al

Elon Musk'a çağrı: Bizim ülkemizi satın al

Ekonomik kriz ile boğuşan Lübnan'da halk, son olarak Twitter'ı satın alan Microsoft kurucusu Elon Musk'a seslendi.      

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk'a çağrı: Bizim ülkemizi satın al


Elon Musk'a bugüne dek birçok çağrı yapıldı ancak Lübnanlıların Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan ünlü milyardere yaptıkları çağrı görenleri hayrete düşürdü. Bazı Lübnanlılar, sosyal medya üzerinden çağrı yaparak Elon Musk'tan ülkelerini satın alıp krizden kurtarmasını istedi.

Şu sıralar gündemin en önemli başlıklarından birini Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması oluşturuyor. Sosyal medya platformu için 44 milyar doları gözden çıkaran ünlü milyarder, fazlasıyla aktif olduğu Twitter üzerinden de birçok çağrı ve talep alıyor. Fakat Twitter'ı satın almasının ardından Lübnanlılardan kendisine gelen çağrının bir benzeri bildiğimiz kadarıyla hiç görülmedi.

'Ülkemizi satın al' diyerek seslendiler
Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Lübnan halkı, Twitter üzerinden Elon Musk'a seslendi. Lübnanlı kullanıcılar, paylaşımlarına Musk'ı etiketleyerek Lübnan'ı satın alması yönünde isteklerini iletti. Kullanıcıların çağrısı Lübnan'ı krizden kurtarmak içindi ancak paylaşımlarla birlikte oldukça şaşırtıcı bir gündem maddesi ortaya çıktı. Peki Lübnanlılar Elon Musk'a nasıl seslendi?

Bir Twitter kullanıcısı Elon Musk'a seslenirken, Hey, Elon Musk, Lübnan'ı satın almayı düşünür müsün?" ifadesini kullandı. Bir başka kullanıcı da "Merhaba Elon Musk, eğer fazladan bozuk paran varsa tam sana göre satılık bir ülke biliyorum. Adı Lübnan. Düşünürsen bana haber et" dedi.

'Adını değştirelim'
Başka bir kullanıcı ise daha da ileri gitti ve Musk'a eğer satın alırsa ülkenin adını değiştirmeyi bile teklif etti. "Lübnan'ı satın al, seni kral ilan edelim. Hatta ülkenin adını 'Lebelon' diye de değiştiririz." diyerek de bu teklifini sosyal medyadan paylaştı.


Musk, gündemden düşmeyen birçok tartışmanın arasından sıyrılıp Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma anlaşması yapmıştı. Arab News'e göre bu miktar, neredeyse Ürdün’ün gayri safi yurt içi hasılasına denk geliyor.

Halihazırda dünyanın en zengin insanı olan Musk'ın Lübnanlıların ülkelerini satın alma isteklerine cevap verip vermeyeceğini, verirse de nasıl vereceğini henüz bilmiyoruz.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Teşkilat'tan kötü haber geldi!

Teşkilat'tan kötü haber geldi!