23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Trump uyardı: 3. Dünya Savaşı'na dönüşür

Trump uyardı: 3. Dünya Savaşı'na dönüşür

ABD eski Başkanı Donald Trump, ABD tarafından Kiev'e sağlanan askeri yardımların Ukrayna'daki çatışmanın 3. Dünya Savaşı'na dönüşmesine yol açabileceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump uyardı: 3. Dünya Savaşı'na dönüşür

ABD eski Başkanı Donald Trump, Cuma günü Nashville, Tennessee'deki dini muhafazakar bir konferansta açıklamalarda bulundu.

Biden yönetiminin Ukrayna'daki tutumunu yerden yere vuran Trump, "Ukrayna'da bir savaşımız var... Ve belki de onu ele alma şeklimiz nedeniyle 3. Dünya Savaşı'na yol açacak." dedi.

ABD'nin 16 milyar doların üzerine çıkarak 40 milyar dolar verdiğini belirten Trump, "Biden yönetiminin Rusya ile yaşanan çatışmalar sırasında Ukrayna için halihazırda onayladığı yardım paketleriyle ilgili olarak 56 milyar doların var." dedi.

Almanya ve Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini topa tutan Trump, bu ülkelerin ABD'nin verdiğinin çok küçük bir kısmı kadar yardım yaptığını söyledi. Trump, "Bu savaştan en çok etkilenenler onlar. Biz 56 milyar dolar veriyoruz ve onlar birkaç milyar dolar veriyorlar" ifadelerini kullandı.

"Ben başkan olsaydım bunlar asla olmazdı"
Trump, konuşmasında bir kez daha çatışmalar konusunda, onun yerine geçen Başkan Joe Biden'ı suçlayarak, şu ifadeleri kullandı:


"Ben başkan olsaydım bu asla olmazdı. Putin'i çok iyi tanıdım ve bunun hakkında konuştuk... O, böyle bir şeyin sonuçlarının çok büyük olacağını biliyordu. Bunu anlamıştı ve bunu asla yapmazdı. Seçimlere hile karıştırılmasaydı ve çalınmasaydı, Ukrayna'nın vahşice saldırıya uğramasıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamazdık."

Trump, konuşmasının büyük bir bölümünü 6 Ocak 2021 Kongre baskını olaylarıyla ilgili devam eden soruşturmayı hedef aldı. Eski başkan, destekçilerini ABD Başkenti'ne saldırmaya kışkırttığı iddia edilen rolüne ilişkin soruşturmanın, "hileli bir operasyon" olduğunu iddia etti. Trump'a göre 'tek taraflı bir cadı avı' var.

Trump ayrıca, 2024'te olası başkanlık adaylığı için salona, "Başkanlığa aday olmamı isteyen var mı?" diye sordu. Seyirciler yüksek ses ve tezahüratlarla Trump'a destek verdi.

Star Gazetesi

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyoner'de akıllara durgunluk veren soru!

Milyoner'de akıllara durgunluk veren soru!