21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Bombardıman uçağı orada tespit edildi

Bombardıman uçağı orada tespit edildi

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim dönüşü olmayan bir yola doğru ilerliyor. Kore Yarımadası ve Japonya yakınlarında ABD silahlı kuvvetlerine ait bir B-52 stratejik bombardıman uçağı ile Global Hawk insansız hava aracının görüldüğü ortaya çıktı. Yaşanan olayın Kuzey Kore'nin roket motoru test etmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bombardıman uçağı orada tespit edildi

Kore Yarımadası ve Japonya yakınlarında ABD silahlı kuvvetlerine ait bir B-52 stratejik bombardıman uçağı ile Global Hawk insansız hava aracının tespit edildiği bildirildi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ta yer alan habere göre, hava araçları izleme sitesi "Aircraft Spots", sabah saatlerinde Kore Yarımadası üzerinde "RQ-4 Global Hawk" model yüksek irtifa insansız hava aracının görüldüğünü açıkladı.

Site ayrıca ABD'nin Guam Adası'ndaki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkan bir "B-52" model stratejik bombardıman uçağının Japonya'nın doğusuna uçtuğunu, uçağa uzun mesafe uçuşlarında yakıt ikmali sağlayan "KC-135R" model tanker uçağının eşlik ettiğini belirtti.

'Kuzey Kore'nin hamlesine cevap' şeklinde yorumlandı
Uçuşların, Kuzey Kore yönetiminin cumartesi günü yaptığı kıtalararası güdümlü füzeler için kullanılabilecek roket motoru testi gerçekleştirmesinin ardından yapılması dikkati çekti.

Kuzey Kore son haftalarda ABD ile nükleer silahsızlanma müzakerelerinin yeniden başlatılması için Washington yönetimi üzerindeki baskıyı arttırmıştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un müzakereleri sürdürmek üzere somut öneriler sunması için ABD'ye yıl sonuna kadar süre tanımıştı.

Uzun mesafelerde büyük miktarda bomba taşıyan B-52 stratejik bombardıman uçakları, ABD ordusunun uçak envanterinin en stratejik parçalarından birini oluşturuyor

Yüksek irtifada ve uzun süreli uçuşlar yapan Global Hawk insansız hava araçları da dünyadaki en gelişmiş havadan izleme ve istihbarat teknolojisine sahip bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir dönem Süper Lig'i sallayan kulüp kapanıyor

Bir dönem Süper Lig'i sallayan kulüp kapanıyor