20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İran'ı sarsan iddia! 'Rejim 2021'de yıkılacak'

İran'ı sarsan iddia! 'Rejim 2021'de yıkılacak'

Reformistlere yakınlığıyla bilinen İranlıların Sesi (Nida) Partisi Şura Başkanı Muhammed Sadık Harrazi, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın, İran rejimini 2021 yılında yıkmayı planladıklarını ileri sürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'ı sarsan iddia! 'Rejim 2021'de yıkılacak'

Khabaronline haber sitesine konuşan Harrazi, "Eğer ABD, İsrail ve Suudi Arabistan istihbarat servislerinin desteklediği rejim muhaliflerinin sosyal medyadaki faaliyetleri dikkatle incelenecek olursa, bir plan üzerinde hareket ettikleri görülecektir. İran'ı bu yıl yıkma peşinde değiller. Planlarını, rejimi 2021 (Hicri Şemsi 1400) yılında yıkmaya yönelik yapıyorlar." dedi.

Harrazi, 2021 yılının ülkesi için kader yılı olacağını belirterek, "Eğer İran toplumunu hasta veya yaralı bir kişiye benzetecek olursak (gerekli tedavi yapılmazsa) hastalık zamanla tüm bedeni saracaktır. Hastalık toplumu tamamen etkisi altına alır hale geldi. Eğer kriz doğru yönetilirse, sorunu aşmak mümkün. Aksi takdirde, bu süreç böyle devam ederse, hastalık devrimin ana gövdesini sarar ve ülkede düzenin bozulmasına neden olur. Bu da yıkımı kaçınılmaz hale getirir." ifadesini kullandı.


- "Hamaney, Ruhani hükümetinin düşmesine izin vermez"


Benzin zammı sonrası meydana gelen olayların ardından eleştirilerin hedefi haline gelen ve bazı kesimler tarafından Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin istifasının istenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Harrazi, "Ülke lideri (Ali Hamaney) hükümetin düşmesine izin vermeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.


Muhammed Sadık Harrazi, 21 Şubat'ta düzenlenecek genel seçimlere katılımın düşük olacağını ileri sürerek, "Önümüzdeki seçim çok karmaşık. İçerisinde bulunduğumuz atmosfer değerlendirildiğinde kırsal bölgelerde sandığa gidecek seçmen oranı yüzde 40-50, başkent Tahran'da ise yüzde 25-30 olarak gözüküyor." diye konuştu.


Muhafazakar kesimde Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin cumhurbaşkanı olmasına yönelik bir beklentinin olduğuyla ilgili soru üzerine ise Harrazi, Süleymani'nin cumhurbaşkanlığı gibi bir makamı düşünmediğini söyledi.


Akrabalık bağı nedeniyle (Kız kardeşi Hamaney'in oğullarından Mesud Hamaney'le evli) kendini Hamaney'e en yakın reformist olarak tanımlayan Harrazi, Birleşmiş Milletler'de İran'ın Daimi Temsilcisi (1989-1995), İran'ın Paris büyükelçisi (2002-2006) ve reformistlerin ülkedeki lideri Muhammed Hatemi'nin cumhurbaşkanlığı döneminde danışman olarak görev yapmıştı.

Yorumlar
K
Kaya BULANCA 4 yıl önce
Bu konuyu bilmeyen yok....Yoldan adam çevirip sorsan,ABD,İSRAİL,SUUDİ ARABİSTAN ve Suudi arabistanın kuyruğu BAE yıllardır bunun hazırlığını yaptığını bilir....İç ayaklanma provaları,Iraktaki ayaklanmalar, Lübnandaki karışıklıkların gittikçe dozajı yükselmektedir.İran'ın iç savaşa sürüklenme çabalarının baş aktörü İSRAİL +SUUDİ ARABİSTAN dır....ABD,Suudi paraları ,iİsraili'in ABD'deki oy potansiyeli karşılığında bu işe destek vermektedir....İran ise haddini çok aşarak kendi ülkesinin dışındaki birçok ülkede askeri güç bulundurmaktadadır.Her yere el atmıştır.Ancak İran ambargo nedeniyle eski petrol zenginliğinde olmadığından,bırak dış ülkeleri,içten çürümeler başlamıştır...Türkiye açısından,İRAN yıllarca PKK'ya örtülü veya açık destek vermiş,Her operasyonumuzda topraklarını pkk ya açmıştır.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Evi kamyona yükleyip taşıdı

Evi kamyona yükleyip taşıdı