Türkgün Dünya İsrail, sınır kapısında alıkoyduğu 5 Filistinli işçiyi serbest bıraktı

İsrail, sınır kapısında alıkoyduğu 5 Filistinli işçiyi serbest bıraktı

İsrail, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nda alıkoyduğu 5 Filistinli işçiyi serbest bıraktı. Salıverilen işçiler, sağlık kontrolü için Han Yunus'taki hastaneye gönderildi. Daha önce serbest kalanların kötü sağlık durumları ve işkence izleri dikkat çekti.

İsrail, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nda alıkoyduğu 5 Filistinli işçiyi serbest bıraktı. Salıverilen işçiler, sağlık kontrolü için Han Yunus'taki hastaneye gönderildi. Daha önce serbest kalanların kötü sağlık durumları ve işkence izleri dikkat çekti.

KAYNAK: AA

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nda alıkoyduğu 5 Filistinli işçiyi serbest bıraktığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun, daha önce alıkoyduğu, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nda çalışan 5 Filistinli işçi bugün serbest bırakıldı.

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah, Gazze'nin kuzeyi ve güneydeki Han Yunus kentleri sakinlerinden olup bugün salıverilen işçiler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Han Yunus'taki Gazze Avrupa Hastanesine getirildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım süresince aralarında kadın, çocuk ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu binlerce Filistinliyi alıkoydu.

İsrail'in alıkoyduğu Filistinlilerden bir kısmı serbest bırakılsa da diğerlerinin akıbeti hala bilinmiyor.

işkencelere maruz kalmışlardı

İsrail ordusunun daha önce serbest bıraktığı Filistinlilerin sağlık durumlarındaki kötüleşme dikkati çekmiş ve çoğunun çeşitli işkencelere maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *