16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsrail’den Hamas lideri İsmail Heniyye’nin evine saldırı: Kız kardeşi dahil 10 kişi hayatını kaybetti!

İsrail’den Hamas lideri İsmail Heniyye’nin evine saldırı: Kız kardeşi dahil 10 kişi hayatını kaybetti!

İsrail saldırısı altındaki Gazze'de 21. Yüzyıl'ın insanlık dramı yaşandı. 263 günü aşan saldırılarda 37 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail-Lübnan sınırında ise gerilim bir kez daha tırmandı. ABD Başkanı Joe Biden'ın Hizbullah'a İsrail'e saldırı konusunda gizli mesaj gönderdiği iddia edilirken, sabah İsrail ordusunun Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniyye'nin kuzey Gazze'deki aile evini bombaladı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail’den Hamas lideri İsmail Heniyye’nin evine saldırı: Kız kardeşi dahil 10 kişi hayatını kaybetti!
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Filistin'e yönelik saldırılarını sürdürüyor ve bu süre zarfında 37 binden fazla sivil hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin evine düzenlediği saldırı sonucunda, kız kardeşi de dahil olmak üzere en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazze Şeridi'nden yükselen feryatlar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasıyla gerilim artarak devam ediyor. Lübnan ile İsrail arasındaki çatışmaların tırmanmasıyla savaş tehlikesi giderek büyüyor.

Al Jazeera, İsrail ordusunun Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniyye'nin aile evine düzenlediği saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi. Daha önce de Gazze Şehri'nde bulunan Şati kamp alanına yapılan saldırıda Haniye ailesinden bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Nisan Ayında Yaşanan Saldırı

Hamas lideri İsmail Haniyye'nin Nisan ayında üç oğlu ve dört torunu İsrail saldırılarında hayatını kaybetmişti. Haniyye, kayıplar sonrasında tavrının değişmeyeceğini vurgulayarak, "Tüm halkımız ve Gazze'deki aileler ağır bir bedel ödedi ve ben de onlardan biriyim" açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a, saldırıların devam etmesi halinde ABD'nin İsrail'i durduramayacağı uyarısında bulundu. İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimin artması üzerine bölgeye gönderilen Ortadoğu elçisi Amos Hochstein, Hizbullah lideri ile görüşerek dolaylı müzakereler önerdi.

İsrail'den Çok Cepheli Savaş Uyarısı

İsrail, Hizbullah ve İran'ın dahil olabileceği çok cepheli bir savaş ihtimaline karşı alarm durumunda. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Knesset genel kurulunda yaptığı açıklamada, ülkenin yedi cephede varoluş mücadelesi verdiğini ve İran'ın topraklarını işgal etmeyi planladığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti'den ‘asgari ücret’ açıklaması

AK Parti'den ‘asgari ücret’ açıklaması