20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Libya'ya komşu ülkelerden 'siyasi çözüm' vurgusu

Libya'ya komşu ülkelerden 'siyasi çözüm' vurgusu

Libya'ya komşu ülkeler Tunus, Cezayir ve Mısır'ın dışişleri bakanları, başkent Tunus'ta düzenledikleri basın toplantısında, krizin tek çözüm yolunun siyasi olduğu vurgusu yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Libya'ya komşu ülkelerden 'siyasi çözüm' vurgusu

Tunus

Libya'ya komşu ülkeler Tunus, Cezayir ve Mısır'ın dışişleri bakanları, Libya krizinin askeri yollarla çözülemeyeceğini ve yabancı müdahalesine karşı olduklarını belirtti.

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile Mısırlı ve Cezayirli mevkidaşları Samih Şukri ile Sabri Bukadum başkent Tunus'ta gerçekleştirdikleri görüşmenin akabinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Cihinavi, Libya krizinin tek çözüm yolunun siyasi olduğunu ve yabancı ülke müdahalesine de karşı çıktıklarını söyledi.

Libya krizinin taraflarına çözüm için diyaloğa geçme çağrısında bulunan Cihinavi, komşu ülkeler olarak başlattıkları "çözüm girişimi" kapsamında düzenlenen toplantıda, uluslararası toplumu Libya konusunda harekete geçirmek için Birleşmiş Milletler (BM) ile ortak çalışma kararı alındığını kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri de gerçekleştirdikleri toplantıda Libya'da siyasi çözüm ve terörle mücadele alanında sarf edilen çabaların desteklenmesi üzerinde durduklarını dile getirdi.

Şukri, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının ihlal edilmesi ve bazı makamların terör örgütlerini destekleme girişimleri konusunda uluslararası toplumun üzerine sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Bukadum da ülkesinin, başkent Trablus'ta yaklaşık 2 aydır süren çatışmalardan ve havaalanı ve hastane gibi hayati önemi haiz sivil kurumların hedef alınmasından hoşnutsuzluk duyduğunu ifade etti.

Bukadum, devam eden çatışmaların, petrol ve doğal gaz üretim tesisleri gibi Libya halkının ekonomik kaynaklarını tehdit etmeye başladığını söyledi.

Dışişleri bakanlarının basın toplantısının akabinde yapılan ortak yazılı açıklamada, bölgesel güçlerden Libya'ya silah akışı kınandı ve terörle mücadele çerçevesinde üç ülkenin (Tunus, Cezayir ve Mısır) iş birliğine devam etmesinin önemi vurgulandı.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BDDK'dan kredi kartı asgari ödeme oranlarında değişiklik

BDDK'dan kredi kartı asgari ödeme oranlarında değişiklik