21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Milyon dolarlık aşı piyangosu! İşte talihli

Milyon dolarlık aşı piyangosu! İşte talihli

ABD’nin Ohio eyaletinde corona virüse karşı aşılanma hızını artırmak amacıyla düzenlenen “1 milyon dolar” (yaklaşık 8,4 milyon lira) veya "üniversitede tam burs” ödüllü piyangonun ilk talihlileri belli oldu. Vali Mike DeWine, tarafından yapılan açıklamada söz konusu girişim nedeniyle 16 ve 17 yaşındakiler arasında aşılananların sayısının bir hafta içinde yüzde 94 arttığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milyon dolarlık aşı piyangosu! İşte talihli

ABD'nin Ohio eyaleti, Covid-19 aşısı yaptıranlar arasındaki ilk piyango çekilişinin kazananlarını açıkladı. Cincinnati banliyölerinden birinde yaşayan Abbigail Bugenske, eyaletin ilk 1 milyon dolarlık (yaklaşık 8,4 milyon lira) “Vax-a-Million” ödülünü aldı. 

Dayton bölgesinden Joseph Costello adlı bir genç ise aynı teşvik programı kapsamında sunulan dört yıllık üniversite bursunu kazandı. Söz konusu çekilişi bu ay, eyalette aşılama çabalarını hızlandırmak için başlatıldı.

DÖRT HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Bununla birlikte, program kapsamında önümüzdeki dört hafta boyunca her çarşamba 1 milyon dolar ve üniversite bursunu kazanan dört kişi daha açıklanacak.

AŞI OLANLARIN SAYISI HER YAŞ GRUBUNDA BÜYÜK ARTIŞ GÖSTERDİ

“Vax-a-Million” adlı piyango, 12 Mayıs’ta bir Cumhuriyetçi olan Ohio Valisi Mike DeWine tarafından başlatıldı. DeWine’nın ofisinden yapılan açıklamada, "7 Mayıs'tan 12 Mayıs'a kıyasla 14 Mayıs'tan 19 Mayıs'a kadar olan dönemde; aşı olanların sayısı 16 ve 17 yaşındakiler arasında yüzde 94, 18 ve 19 yaşındakiler arasında yüzde 46 ve 20 ile 49 yaş arasındakiler arasında yüzde 55 arttı” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan, Beyaz Saray, Ohio’nun girişimine övgüde bulunurken, eyaletteki herkes piyangoyu onaylamadı. Ohio eyaletinin en üst düzey yasa koyucusu olan Demokrat Emilia Strong Sykes, çekilişi "devam eden Covid-19 krizinde kullanılabilecek ciddi bir paranın kötüye kullanılması" olarak nitelendirdi. Bununla aşı teşvik piyangosu New York, Maryland, Oregon ve Colorado'ya da yayıldı.

1 MİLYON DOLARLIK AŞI

Tüm dünyada duyuRUlan  Covid-19 piyangosu, ABD’deki  aşılama girişimini yeniden canlandırdı. Birçok yerel medya kuruluşu ve radyo istasyonu, bölge sakinlerine fotoğraflarını çekmelerini ve piyangoya kaydolmalarını hatırlattı. Çekilişe  1 milyon dolarlık ödülü kazanmak için 2,7 milyondan fazla kişi Ohio eyalet üniversitelerinden birine dört yıllık tam burs için ise 100 bin geNç kaydoldu. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Instagram'a yeni özellik! Beğeniler kalktı

Instagram'a yeni özellik! Beğeniler kalktı