21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Durdurulamaz' denmişti! Yeni açıklama geldi

'Durdurulamaz' denmişti! Yeni açıklama geldi

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanı (RVSN) Sergey Karakayev, modern füze sistemlerinin RVSN'deki payının 2019'un sonunda % 76'ya ulaştığını söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Durdurulamaz' denmişti! Yeni açıklama geldi

RVSN Komutanı General Sergey Karakayev, Savunma Bakanlığı'nın yayın organı Krasnaya Zvezda (Kızıl Yıldız) gazetesine verdiği demeçte, RVSN birimindeki füze sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rus komutan, RSVN bünyasindeki modern füze sistemleri oranının, 2024 yılına kadar % 100'e ulaşacağını açıkladı.

Karakayev, "2024 yılına kadar, modern füze sistemlerinin payı % 100'e ulaşacak. Böylelikle RVSN'de kullanılan eski Sovyet yapımı füzeler artık kullanılmayacak" açıklamasında bulundu.

Karakayev, RSVN'nin şu anda yedi tür füze sistemine sahip olduğunu belirtti. RSVN komutanı, bunların dördünün sabit tabanlı sistem; Voevoda, Stilet, Topol-M ve Yars olduğunu, üçünün mobil füze sistemleri grubundan Topol, Topol-M ve Yars olduğunu ifade etti.

Karakayev, yakın gelecekte, tüm roket birimlerinin kademeli olarak yeni füze sistemleri olan Yars, Avangard ve Sarmat ile donatmayı planladıklarını belirtti. Karakayev, RVSN'deki modern füze sistemlerinin payının 2019'un sonunda % 76'ya ulaştığını söyledi.

Sarmat'a hipersonik başlık
Karakayev, Rusya'nın sıvı yakıtlı Sarmat Kıtalararası Balistik Füzesi (ICBM) Sarmat sistemi ile ilgili de yeni bir gelişmeyi duyurdu. Karakayev, Sarmat'ın yeni nesil hipersonik başlıklar da dahil, geniş bir gelişmiş savaş başlığı yelpazesine sahip olacağını belirtti.

Rus komutan, sistemlerin silahlandırılması konsunda Rusya'nın lider askeri kurumlarında 3 yıldır çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Çalışmalar kapsamında Sarmat için bir dizi gelişmiş savaş başlığı monte etme seçeneği öngördüklerini ifade etti.

Karakayev, RVSN'nin yeni nesil füze sistemini savaş görevine almaya tamamen hazır olduğunu söyledi.

"10 Sarmat ABD'yi yok edebilir"
2019 yılının başlarında Sarmat füzesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rus askeri uzman Aleksey Leonkov, ABD'yi yok etmek için 10 Sarmat'ın yeterli olduğunu ileri sürmüştü.

Gerçek bir nükleer savaşta ilk kullanılacak olan silahların kıtalararası balistik füzelerin olacağını kaydeden Leonkov, Rusya’nın geliştirdiği yeni Sarmat füzelerinin ABD’ye vereceği zararı hesapladı.

Rus uzman, "Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinde 100’er bin kişi hayatını kaybettiği biliniyor (5 yıl sonra bu rakamlar ikiye katladı). 1945’te nükleer bombaların gücü ortalama olarak 20 kilotondu, yani her bir kiloton anında 5 bin kişinin ölümüne yol açtı.

Bizim RS-28 Sarmat füzelerimizden bir tanesi, 6.75 ila 7.5 megatonluk nükleer patlayıcı taşıma kabiliyetine sahip ve bu, ABD’nin nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde 33.75 ila 37.5 milyon kişinin ölümüne yol açabilir. 10 Sarmat füzesi, ABD’nin tüm nüfusunu yok edebilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

RS-28 Sarmat
Rusya'nın geliştirdiği termo-nükleer silahlı kıtalararası balistik füze RS-28 Sarmat, sıvı yakıtlı gelişmiş bir Rus füzesidir. 2000'li yıllardan beri R-36M2 Voyevoda ICBM'nin yerini almak üzere gelişme sürecindedir, menzili sınırsızdır.

Yaklaşık 200 ton ağırlığında olan füze, mevcut ve gelecekteki füze savunma sistemleri tarafından durdurulamıyor. Mart 2018'de Sarmat'ı tanıtan Putin, 'Yeni füzemizi ne şimdiki ne de gelecekteki bir füze kalkanı durdurabilecek.' iddiasında bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunan Başbakan: Türkiye ile çatışmak...

Yunan Başbakan: Türkiye ile çatışmak...