22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya SİHA'lar ile ilgili skandal adım

SİHA'lar ile ilgili skandal adım

Dağlık Karabağ'ı Ermenistan işgalinden kurtaran Azerbaycan'ın tarihi başarısı sonrası Kanada'dan küstah bir açıklama geldi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SİHA'lar ile ilgili skandal adım

Türkiye’ye ait SİHA’ların işgalci Ermenistan’a karşı kullanılması, rahatsız etti. Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau'dan ilginç bir çıkış geldi.

Açıklamada aynı zamanda bir itiraf da yer aldı. Ermenistan’ın komşusu Azerbaycan’ın topraklarıın 30 yıl boyunca işgal etmesine ses çıkarmayan Kanada, bu toprakların meşru bir askeri harekatla kurtarılmasından rahatsız olduğunu da duyurdu. Bakan Garneau kararın söz konusu ekipmanların Dağlık Karabağ’da Ermeni güçlerle savaşan Azerbaycan ordusu tarafından kullanıldığının tespit edilmesinin ardından alındığı açıklandı.

Garneau yaptığı yazılı açıklamada “Bu kullanım Kanada’nın dış politikası ve Türkiye’nin verdiği son kullanıcı garantileri ile uyumlu değil,” ifadelerine yer verirken bu endişelerinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu’na iletildiğini aktardı.

Garneau yeni askeri ürün ve teknoloji ihracatlarına izin vermeden önce son kullanıcı garantilerinde tutarlılık sağlamak için Türk yetkililerle karşılık güven oluşturma adına diyalog mekanizması kurmak istediklerini vurguladı.

Özellikle savunma sanayi ürünlerinin ihracatında kullanılan son kullanıcı sözleşmeleri satılan teknolojilerin son kullanıcısının kimler olacağının açık bir şekilde bildirilmesini garanti altına alıyor. Savunma firmaları bu sözleşmelere dayanarak hükümetlerden ihracat izinleri alıyor. Türkiye’ye satılan İHA ekipmanlarının ihracat lisansları ekim ayında askıya alınmıştı.

Mustafa Varank haberi yalanladı
BBC Türkçe'nin SİHA ile ilgili haberine tepki gösteren Bakan Varank, 'Sevinçleri kursaklarında kalsın diye söyleyeyim: Türkiye'nin Kanada'dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NASA yarışmasını Van Gölü kazandı

NASA yarışmasını Van Gölü kazandı