23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Sınır hattında 'seferberlik' kararı!

Sınır hattında 'seferberlik' kararı!

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin savaşın şiddetleneceği korkusuyla genel seferberlik başlattığını duyurdu. Siviller bölgeden ayrılırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'nin Biden'ın uyarısına rağmen Münih Güvenlik Konferansı'na gideceği öğrenildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sınır hattında 'seferberlik' kararı!

Almanya’da düzenlenen 58’inci Münih Güvenlik Konferansı (MSK) Rusya-Ukrayna geriliminin gölgesinde başladı. Rusya, 1991 yılından bu yana sürekli katıldığı konferansa bu yıl düşük seviyede dahi temsilci göndermezken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'nin Biden'ın uyarısına rağmen Münih Güvenlik Konferansı'na gideceği öğrenildi.

HARRİS BUGÜN UYARACAK

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmesi halinde büyük mali maliyetlerle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarması bekleniyor. Başkan yardımcısı Harris'in diplomatik çabaları hakkında gazetecilere brifing veren üst düzey bir ABD'li yetkili, Batı'nın birlik yoluyla güçlendiğini ve olası bir işgalin Rusya'nın kapılarının eşiğinde daha da büyük bir NATO izine yol açacağını iddia etti. 

SEFERBERLİK İLAN ETTİLER

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin savaşın şiddetleneceği korkusuyla genel seferberlik başlattığını duyurdu.

Puşilin, gözlemcilerin doğu Ukrayna'daki çatışmalarda büyük bir artış olduğu konusunda uyarmalarının ardından yaptığı bir video açıklamasında, "Yedeklerde bulunan yurttaşlarımı askerlik ofislerine gelmeye çağırıyorum. Bugün genel seferberlik hakkında bir kararname imzaladım." ifadelerini kullandı.

Puşilin dün de sivillerin bölgeden ayrıldığını duyurmuştu.

PUTİN MACRON'LA GÖRÜŞECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşeceği duyuruldu. Liderlerin telefonda görüşeceği ve konunun Rusya-Ukrayna gerilimi olduğu belirtildi.

RUSYA'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Batı Almanya'da Rusya-Ukrayna krizini tartışırken Rusya'da bugün büyük bir gövde gösterisine hazırlanıyor. Rusya bugün balistik ve seyir füzelerle bir tatbikat gerçekleştirecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkomutan sıfatıyla bizzat izleyeceği tatbikatlarda Rusya Federasyonu Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz Filolarının kuvvetleri ve araçlarının görev alacağı bildirildi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ SON DURUMU ORTAYA KOYDU

14-16 Şubat tarihlerinde çekilen bu fotoğraflar Ukrayna'nın hem Belarus hem de Rusya sınırlarından, üç taraftan kuşatıldığını gözler önüne seriyor. Belarus'un kuzeybatısındaki Osipoviçi eğitim alanında yeni bir askeri hastane yapılması endişe yarattı. Bu hastane büyük çaplı tatbikatın parçası olan meşru bir hastane de olabilir, yakın zamanda beklenen bir savaşta yaralıları tedavi etmek için hazırlanmış bir hastane de…

Ukrayna sınırına askeri birliklerin sayılarının arttığı görülürken Belarus'taki Pripyat Nehri üzerindeki seyyar köprü de dikkatlerden kaçmadı.Bu köprü sınıra sadece 6 kilometre uzaklıkta.Londra merkezli istihbarat şirketi McKenzie Intelligence Services'tan analistler köprünün sağ tarafındaki geniş bekleme alanının, çok sayıda aracı geçirme niyeti gösterebileceğini belirtiyor.

Bölgeden gelen bazı haberler ise köprünün kaldırılmış olabileceği yönünde.Sınıra 50 kilometre mesafedeki Bretski'den gelen başka bir uydu görüntüsü de çok sayıda kundağı motorlu obüsün sıra sıra dizildiğini gösteriyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ticaret Bakanlığı şikâyetlerin ardından harekete geçti

Ticaret Bakanlığı şikâyetlerin ardından harekete geçti