20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim YKS AYT'ten en az kaç net yapmak gerekir? AYT baraj puanı 2021 kaçtır?

YKS AYT'ten en az kaç net yapmak gerekir? AYT baraj puanı 2021 kaçtır?

AYT baraj puanı 2021 hakkında aramaları yapılıyor. Bugün YKS'ni ikinci oturumu olan AYT ve üçüncü oturumu YDT gerçekleşiyor. Uzun zamandır heyecanla beklenen sınavda adaylar, hayalini kurdukları üniversitelerde eğitim almak için ter döküyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), AYT baraj puanını açıkladı. Peki, AYT baraj puanı 2021 kaçtır? YKS AYT'ten en az kaç net yapmak gerekir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YKS AYT'ten en az kaç net yapmak gerekir? AYT baraj puanı 2021 kaçtır?

AYT baraj puanı, sınava katılım sağlayan kişiler tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), dün üniversite sınavının ilk oturumu olan TYT'yi düzenledi. Bugün ise AYT ve YDT sınavları gerçekleştiriliyor. Peki, AYT baraj puanı 2021 kaçtır? YKS AYT'ten en az kaç net yapmak gerekir?

AYT BARAJ PUANI 2021 KAÇTIR?

AYT baraj puanı 2021 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. 2021 YKS puan türlerine göre 180 puan barajını geçmek için hem TYT sınavında hem de AYT sınavında belirli sayıda net çıkarmak gerekir. 2021 TYT de 150 barajını sağlayamayan adaylar, AYT de kaç net yaparlarsa yapsınlar, YKS puanları hesaplanmaz.

TYT sınavında 14,25 net ve AYT sınavında 16 net yapan bir aday, 2021 YKS puan barajını geçecektir.

AYT baraj puanı

AYT NEDİR?

YKS sınavıyla birlikte adı sık sık duyulmaya başlanan AYT ne demek soruları araştırılmaktadır. Önceki adı YGS ve LYS olan sınavlara günümüzde TYT ve AYT denilmektedir. Yüksek öğretime geçiş sınavı olan AYT'nin açılımı "Alan Yeterlilik Testleri"dir. Yükseköğretim kurumu programlarına giriş için Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık ve Dil puanları gerekmektedir. ÖSYM tarafından yapılan AYT sınavında Matematik, Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 1-2 soruları sorulmaktadır.

AYT sınavında Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık puanları bulunmaktadır. Adaylar istedikleri puan türünün sorularını çözebildikleri gibi tüm sınav sorularını da cevaplayabilirler. Alan Yeterlilik Sınavında 40 Tüekçe, 40 Matematik, 40 Sosyal Bilimler ve 40 Fen Bilimleri sorusu yer almaktadır. Toplam 160 sorudan oluşan AYT sınavının süresi 180 dakikadır. TYT puanının %40'ı ve AYT puanının %60'ı toplanarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanı hesaplanır. 4 yıllık üniversite tercihi yapabilmek için TYT'den 150 puan ve üzeri alan adaylar AYT sınavına girmeye hak kazanır. Üniveriste tercihi yapabilmek için öğrencilerin ikinci aşama sınavı olan AYT'den ise 180 puan almaları gerekmektedir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Zeydan Karalar tüm Adana'dan özür dilemeli!"

"Zeydan Karalar tüm Adana'dan özür dilemeli!"