23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi AGİ kalktı mı, kimlere verilecek? 2022'de AGİ verilecek mi? Bakan Vedat Bilgin açıkladı

AGİ kalktı mı, kimlere verilecek? 2022'de AGİ verilecek mi? Bakan Vedat Bilgin açıkladı

AGİ kalktı mı, asgari ücretin içinde mi verilecek? AGİ konusunda son durum milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin AGİ konusunda canlı yayında son noktayı koydu. AGİ konusunda işçinin bir kaybı söz konusu değil. Ancak yine de vatandaşlar "AGİ verilecek mi? AGİ kimlere verilecek, çocuklu kişiler AGİ alabilecek mi?" sorularına cevap arıyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AGİ kalktı mı, kimlere verilecek? 2022'de AGİ verilecek mi? Bakan Vedat Bilgin açıkladı

Maaşlardan AGİ'nin kaldırılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin akıllardaki soruları cevapladı. Bakan Bilgin, AGİ'nin kalkmasıyla memurların gelirlerinde 300 liralık bir artış olduğunu söyledi. Peki AGİ kalktı mı, AGi verilecek mi, kimlere verilecek? İşte AGİ konusunda ayrıntılı açıklama ve detaylar...

AGİ KALKTI MI, KALDIRILDI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün katıldığı bir televizyon programında 'AGİ kalktı mı?' sorusuna cevap verdi: "Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla ilgili memurlarımızdan da talep oldu. Tüm çalışanlarımızın gelirlerini Asgari Ücret dışında bırakınca memurlara 300 TL'ye yakın ek yapmış olduk. O konular çok açık. Asgari geçim indirimi kalktı diye memurlarda çocuk parası vs. bunlar AGİ kapsamında değil memur statüsüyle ilgili kanunla düzenlenmiş. Alakası yok. Yanlış bilgi. O devam ediyor. Memurlar artış elde etti."

AGİ

BAKAN BİLGİN "AGİ KONUSUNDA İŞÇİNİN BİR KAYBI YOK"

AGİ'nin kaldırılmasıyla bir hak kaybı olmadığını belirten Bilgin, "AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. Bu durumda işçinin çalışanın bir kaybı yok." ifadelerini kullandı.

AGİ VERİLECEK Mİ, KİMLERE VERİLECEK?

Asgari ücret ile çalışanlar artık AGİ alamayacak. Asgari ücret üzerinde maaş alanlar için de farklı bir uygulama olmayacak. Çünkü AGİ hesaplaması maaş ne olursa olsun asgari ücretten yapılıyor. Bu yüzden asgari ücret üzerinde maaş alanlar için de vergi kalktığı için bir vergi iadesi olmayacak.

AGİ kalktı mı? Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıkladı! 2022 AGİ asgari ücretin içinde mi? AGİ asgari ücrete dahil mi?
Bu durumda tüm çalışanlar için AGİ uygulaması kalkmış oldu. Ancak işverenler çalışanların AGİ'den doğan kayıplarını kendi inisiyatifleriyle karşılayabilir. Bunun adı AGİ olmaz ama aile yardımı gibi bir sosyal ödeme olabilir. Çünkü özellikle net ücret üzerinden anlaşan çalışanlar için işverenin üzerindeki gelir vergisi ve damga vergisi yükü azalmış oldu. Her çalışan için asgari ücret kadar kısım vergi dışı tutulduğundan bir çalışan için işverenin alacağı destek 676 lirayı bulacak."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD ve Rusya arasında yeni polemik!

ABD ve Rusya arasında yeni polemik!