25 Kasım 2024
weather
2°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi BOBET ne zaman işlem görecek? Boğaziçi Beton halka arz sonuçları açıklandı mı?

BOBET ne zaman işlem görecek? Boğaziçi Beton halka arz sonuçları açıklandı mı?

Geçtiğimiz hafat yapılan halka arz işlemlerinin ardından Boğaziçi Beton talep toplama tarihleri sona erdi. Hisse almak için başvuruda bulunan yatırımcılar BOBET ne zaman işlem göreceğini ve Boğaziçi Beton'un halka arz sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BOBET ne zaman işlem görecek? Boğaziçi Beton halka arz sonuçları açıklandı mı?

Hisselerini halka arz eden Boğaziçi Beton, 26-27-28 Mayıs tarihlerinde talep toplamıştı. Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek halka arz fiyatı ise 3,50 TL olarak belirlendi. Bu alana yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, Boğaziçi Beton halka arz sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt ararken BOBET'in ne zaman işlem göreceğini de sorguluyor.

BOĞAZİÇİ BETON HALKA ARZ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Boğaziçi Beton halka arz sonuçları açıklandı. Bireysel yatırımcılarda talep yetersiz kaldı. Halka arza katılım oranı beklentilerin altında kalırken bireysel için payların bir kısmını kurumsal yatırımcılar aldı.

26-27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Boğaziçi Beton”) paylarının halka arzı “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle gerçekleştirilDİ.

Halka arzda birim fiyat 3,50 TL olarak açıklanmış olup, halka arz edilen 114.000.000,00 TL nominal değerli payların satışı gerçekleşmiştir. Buna göre halka arz büyüklüğü 399.000.000 TL olarak gerçekleşTİ.

Halka arz fiyatı üzerinden gelen talep, halka arz tahsisatı ve dağıtım bilgisi yatırımcı grubu bazında aşağıdaki tabloda yer alıyor.

bobet

BOĞAZİÇİ BETON HALKA ARZ HANGİ BANKADA?

Kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen pek çok mega projede yer alan Boğaziçi Beton'un halka arzı, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde oluşturulan Konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek.

HALKA AÇIKLIK ORANI

Halka arzda Boğaziçi Beton'un mevcut 280 milyon TL çıkarılmış sermayesinin, 100 milyon TL artırılarak 380 milyon TL'ye çıkarılması planlanıyor. 14 milyon TL nominal değerli payların ise ortak satışı yolu ile gerçekleştirileceği halka arzın sonucunda şirketin halka açıklık oranı yüzde 30 olacak.

'HEDEF BÜYÜMEK'

Hazır beton üretimi ve satışı faaliyetlerinin yanı sıra agrega maden işletmeciliği ve inşaat malzemeleri ticareti faaliyetlerini de yürüten Boğaziçi Beton'un Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Zengin, ilerleyişi istikrarlı bir şekilde devam eden inşaat sektörünün sinerjisini yatırımcılarına aktarmayı hedeflediklerini dile getiriyor.
Zengin; "Türkiye'nin mega projelerinde hazır beton üretimi ve maden işletmeciliği ile yer alan bir marka olarak, alanımızdaki en büyük şirketlerden biriyiz. Yıllık yaklaşık 6 milyon ton agrega üretim kapasitesine sahip iki taş kırma tesisi ile İstanbul'un en yüksek kapasiteli agrega maden ocaklarından birini işletiyoruz. İstanbul'da 8 sabit lokasyon ve 13 mobil lokasyon olmak üzere (yüksek hacimli hazır beton satışı yapılan projelerin içerisine kurulan hazır beton santralleri) toplam 21 lokasyonda, 30 adet hazır beton santrali ile hazır beton üretimi ve satışı yapıyoruz. Yaklaşık 950 kişiye istihdam sağlıyoruz. Kendimize ait 553 adet araç, iş makinesi ve makine ekipmanlarımızla hizmet sunuyoruz. 2013 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alıyoruz. Hedefimiz halka arz sonrasında yatırımcılarımızla birlikte daha da büyümek" diyor.

6 MİLYON M3 BETON ÜRETİM KAPASİTESİ…

Şu ana kadar yaklaşık 1285 önemli projede yer aldıklarını ve 2020 yılsonu itibariyle toplam hazır beton üretim kapasitelerinin yaklaşık 6 milyon m3 olduğunu anlatan Zengin: "Bugüne kadar 35 milyon m³'ün üzerinde beton üreterek alanımızın önemli markalarından biri olduk. En önemli farklarımızdan biri tüm ekipman ve tesislerimizin kendimize ait olması. Bu nedenle finansman yapısı ve öz sermayesi güçlü bir yapı olmamız en büyük avantajımız. Sektörümüz özellikle kentsel dönüşüm projelerinin artması nedeniyle yükselen bir ivmeye sahip. İstanbul'da yaşanacak olası depreme karşı yapılan çalışmalarla inşaat sektörünün alanımıza olan ihtiyacı eş zamanlı olarak artıyor. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılı sonunda yayınladığı Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na göre gelecek beş yılda, 1.5 milyon konutun yenilenmesi ihtiyacı olduğu açıklanmıştır. Bu yaklaşık 90 milyon metreküp beton anlamına geliyor. Yatırımcılarımızın sağlayacağı finansman desteği ile birlikte kapasitemizi daha da artırmak ve fırsatları değerlendirerek ilerlemek en büyük arzumuz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Koca tamamen normalleşme için tarih verdi

Bakan Koca tamamen normalleşme için tarih verdi