23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi 'Çöpünüzü değil, kalbinizi bırakın'

'Çöpünüzü değil, kalbinizi bırakın'

İğneada da çevre gönülleri tarafından 1 saat içerisinde 1 ton çöp toplandı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen çevre gönüllüleri beldede özellikle kamp yapılan sahil bölgelerindeki çöpleri toplayarak, çevre kirliliğine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Çöpünüzü değil, kalbinizi bırakın'

YAVUZ MÜFTÜOĞLU/ TÜRKGÜN

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada’da dikkat çeken bir çevre etkinliğine imza atıldı. İğneada çevre gönüllüleri çöp toplama etkinliği düzenledi. Doğal kaynakları koruma altına almak, çevreyi temiz tutmak ve geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen çöp toplama etkinliğinde, onlarca katılımcı atık çöpleri topladı. Etkinlik ile hem çevre temizlendi hem de daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için farkındalık oluşturulmuş oldu.100’e yakın katılımcı 1 saat içinde 1 tondan fazla çöp topladı.Özellikle sahil kenarında kamp yapılan bölgelerde çok yoğun çöp birikintileri olduğu tespit edildi.

Sahilleri ve doğayı korumak adına çok daha dikkatli olmalarını dilegetiren katılımcılardan Eray Kınay şunları söyledi: “Çevremizi korumalıyız. Güzel bir kumsal, güzel bir çevre hepimiz için iyi olur. doğa, deniz bizim için önemli. Çevremize plastik, kağıt, cam atmamalıyız. Özellikle bitmiş sigara izmaritlerini yere atmamalıyız İğneada’da kalbinizi bırakın çöpünüzü değil" diyerek sahilde oturanlara da mesajlar bıraktık. Toplanan çöpler arasında çadır, şezlong, sandalye ve bidonlar bile var" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya’dan ABD'ye sert tepki

Rusya’dan ABD'ye sert tepki