22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Dogecoin neden yükseldi? Dogecoin kaç lira, ne kadar oldu?

Dogecoin neden yükseldi? Dogecoin kaç lira, ne kadar oldu?

Kripto para piyasasının en fazla değer gören coinlerinden biri olmayı başaran Dogecoin, rekor seviyeye ulaştı. Tesla CEO’su Elon Musk’ın paylaşımları sonrası büyük atılama geçen Dogecoin neden yükseldiği ve ne kadar olduğu merak konusu oldu. DOGE, 1 dolarlık hedefine adım adım ilerliyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dogecoin neden yükseldi? Dogecoin kaç lira, ne kadar oldu?

Ünlü milyarder Elon Musk’ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle asırlık şirketleri geride bırakan Dogecoin rekor tazeledi. Dünyada en çok konuşulan kripto paralar arasına giren Dogecoin fiyatlarının neden yükseldiği yatırımcıların merakını arttırıyor. Dogecoin, 2013 yılında SonJackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmişti.

DOGECOIN NEDEN YÜKSELDİ?

Tesla CEO’su Elon Musk’ın sosyal medya DOGE paylaşımı sıklaştırması ve SNL’de Dogecoin’den bahsedileceği beklentisi, Dogecoin fiyatlarının rekor kırmasına neden oldu.

Ünlü milyarder bu hafta sonu NBC’de yayınlanan Saturday Night Live’a ev sahipliği yapacak. Musk’ın bu programda DOGE’dan bahsetmesi beklentisi fiyatları artırmış gözüküyor.

dogecoin

DOGECOIN KAÇ LİRA, NE KADAR OLDU?

DOGE, bir önceki ATH’sinden sonra 0.6 dolar’ın altına kadar düşmüştü, ancak sonrasında boğalar yeniden harekete geçti. DOGE birkaç saat içinde %22’den fazla değer kazanarak yaklaşık 0.74 dolar’a kadar çıkmayı başardı. İlginç bir şekilde, bu fiyat artışı Elon Musk, kripto parayla ilgili artan sayıda Twitter paylaşımı yaptığı sırada geldi.

Bununla birlikte pek çok kişi ve yatırımcılar Dogecoin’in 1 dolara ulaşacağını iddia ediyor.

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri arasında bulunan ve son günlerde gittikçe popülerleşen Dogecoin dün gece ani bir yükseliş yaşadı.

Dogecoin, yayınlanacak program öncesi ani bir yükseliş yaşadı. Yükseliş için ayın 8'i bekleniyordu fakat Dogecoin patlama yaptı ve dün gece 6 TL yi gördü. Dogecoin'de 8 Mayıs günü saat 08:21 itibarıyla dolar bazında yüzde 10 yükseliş, Türk Lirası bazında ise yüzde 25 oranında yükseliş yaşandı.

Şu anda $ 0,725233 yani 5,97 Türk Lirası üzerinden işlem gören Dogecoin'in 24 saatlik piyasa hacmi $28,36B seviyesinde. Gün aralığında 0,667511 - 0,738255 dolar rakamları arasında değişim gösteren Dogecoin'in piyasa değeri ise 90,732,847,643 dolar.

DOGECOIN NEDİR?

Son dönemin en gözde kripto para birimlerinden biri olan Dogecoin (DOGE) 2013 yılının Aralık ayında ortaya çıkmıştır. Günümüzde yatırım ve işlem amaçlı kripto paraların daha fazla tercih edilmesi sebebiyle Dogecoin (DOGE) ve türevleri dijital paralar gündemde yer tutmaktadır.

Geleneksel bankacılık işlem ücretlerinin olmadığı ve aynı zamanda eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak amacıyla tasarlanan Dogecoin (DOGE) Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmiştir. Ocak 2014 tarihine gelindiğinde bu para birimi ulaştığı toplam işlem hacmi ile Bitcoin de dahil olmak üzere çok sayıda kripto para birimini geride bırakmıştır. Yaşanan bu Dogecoin (DOGE) yükselişi devam etmiş, 7 Ocak 2018 tarihinde 0,017 dolar zirvesine erişmiştir.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın paylaşımları sonrasında Dogecoin fiyatları tarihi zirvesini görmüştür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Tuzcu kimdir, nereli? Mustafa Tuzcu hayatı ve biyografisi

Mustafa Tuzcu kimdir, nereli? Mustafa Tuzcu hayatı ve biyografisi