20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Dolar bugün ne kadar yükseliyor mu? ABD Doları, Euro kuru fiyatı kaç TL? Sterlin fiyatı öğren

Dolar bugün ne kadar yükseliyor mu? ABD Doları, Euro kuru fiyatı kaç TL? Sterlin fiyatı öğren

Bayram tatili sebebiyle yurtiçi piyasaların da kapalı olduğu günde dolar, euro ve sterlin fiyatı merak ediliyor. Yatırım yapanlar ve ekonomiyi yakından takip edenler için dolar euro fiyatları belli oldu. ABD Doları, Euro kuru fiyatı kaç TL? Dolar önceki gün kapanışını 8,4554 seviyelerinde tamamladı. Euro alış fiyatı ise 10,2497 TL seviyelerinde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar bugün ne kadar yükseliyor mu? ABD Doları, Euro kuru fiyatı kaç TL? Sterlin fiyatı öğren

Dolar fiyatı yükselişini sürdürüyor. Dolar önceki günlerde 8.51 seviyelerini test etti. Piyasaların kapalı olduğu gün de dolar ve euro fiyatları merak ediliyor. Yatırım yapacaklar en doğru zamanı kolluyor. Euro fiyatında da yükseliş ve inişler sürüyor. 

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar önceki kapanışını 8,4554 seviyelerinde tamamlamıştı. 15 Mayıs Cumartesi dolar güncel alış fiyatı 8,4404 seviyelerinde. Dolar güncel satış fiyatı ise 8,4705 seviyelerinden işlem görüyor. Dolar dün en düşük 8,41 seviyesini görmüştü. 

Dolar euro fiyatı

EURO NE KADAR OLDU?

Euro ise önceki kapanışını 10,2709 seviyelerinde yaptı. 15 Mayıs Cumartesi için güncel euro alış fiyatı 10,2497 TL seviyelerinde. Euro güncel satış fiyatı ise 10,2921 TL seviyelerinden işlem görüyor. Euro dün en düşük 10,2100 seviyelerini görmüştü.

STERLİN NE KADAR?

İngiliz sterlini dün günü 11,92 TL ile kapattı. Pound 15 Mayıs güncel alış fiyatı 11,8960 TL seviyelerinde. Pound güncel satış fiyatı ise 11,9475 TL'den işlem görüyor.

Dolar euro fiyatı

DOLAR YÜKSELİR Mİ?

ABD kanadında üst üste gelen verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ile birlikte dolar güçlenme yaşandı. Hafta içerisinde ABD kanadından gelen enflasyon ve ÜFE verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve son yılların en yüksek seviyelerini kaydetmesi ile birlikte dolar küresel bazda toparlanma hareketleri gerçekleştirdi.

Bayram tatili sebebiyle de yurtiçinde piyasaların kapalı olduğu günde USDTRY paritesinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bu yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte USDTRY kuru, TCMB’de yaşanan görev değişikliğinin ardından görülen seviyenin üzerine çıktı ve parite 8.51 seviyelerini test etti. Haftanın son işlem gününe 8.49 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde piyasalar gün içerisinde ABD kanadından gelecek olan Perakende Satışlar ve Sanayi Üretimi verilerini takip edecek. Veriler TSİ 15:30’da açıklanacak. 17:00’da ise yine ABD kanadından gelecek olan Michigan Tüketici Beklentileri verisi izlenecek.

USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8.57193 seviyesi direnç noktası olarak; 8.40115 – 8.32610 – 8.22460 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın buluşma noktasından tarihin sıfır noktasına kapı aralanıyor

Dünyanın buluşma noktasından tarihin sıfır noktasına kapı aralanıyor