20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında görevleri neydi? Durmuş Yılmaz’ın mesleği ne? İşte biyografisi

Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında görevleri neydi? Durmuş Yılmaz’ın mesleği ne? İşte biyografisi

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın hayatı ve biyografisi bugün araştırılıyor. Bunun sebebi ise; BDDK tarafından Durmuş Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunması oldu. Peki Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında, mesleği ne? İşte Durmuş Yılmaz hakkında detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında görevleri neydi? Durmuş Yılmaz’ın mesleği ne? İşte biyografisi

Bugün son dakika haberine göre Durmuş Yılmaz'ın aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında BDDK suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmenin ardından Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın hayatı ve biyografisi merak edildi. İnternette Durmuş Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında görevleri neydi? Durmuş Yılmaz’ın mesleği ne? sorularına cevap arandı. İşte detaylar...

DURMUŞ YILMAZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA MESLEĞİ NE?

Durmuş Yılmaz ekonomist, bürokrat ve siyasetçi olarak tanınıyor. Durmuş Yılmaz Merkez Bankası eski Başkanlarındandır. BDDK, Durmuş Yılmaz'ın da içinde bulunduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu sebeple Durmuş Yılmaz'ın hayatı merak konusu oldu. 

durmuş yılmaz kimdir

Durmuş Yılmaz Uşak'ın Eşme ilçesinin Karacaömerli köyünde 1947 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Uşak'ta tamamladı. Lise eğitimini Ankara Tapu ve Kadastro meslek lisesinde tamamladı. Muğla'da Harita ve Kadastro teknisyeni olarak çalışırken Muğla Turgutreis lisesinden normal lise diploması aldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 3 sene Hukuk öğrenimini gördü. 1970 yılında Millî Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Devlet Bursu sınavını kazanarak İngiltere'ye Ticaret Bakanlığı adına iktisat öğrenimini için gönderildi. City University of London'da ekonomi dalında lisans, University College, University of London'da lisans üstü eğitim gördü.

1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğünde göreve başladı. Dış Borç Erteleme, Döviz Kurları ve Döviz Rezerv Yönetimi alanlarında çalıştı. 1993 yılında Döviz İşlemleri Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, 1995 yılında Bankalararası Para Piyasası Müdürü, 1996 yılında Ödemeler Dengesi Müdürü, 1997 yılında Döviz Risk Yönetimi, Krediler, Döviz ve Efektif Piyasaları ile Açık Piyasa İşlemlerinden sorumlu Piyasalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı, 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü oldu. 7 Nisan 2003 tarihinde yapılan Banka Genel Kurulunda Banka Meclisi üyeliğine seçildi ve Mayıs 2003 - Nisan 2006 tarihleri arasında bu görevi sürdürdü.

18 Nisan 2006 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atandı. 2009 yılında Euromoney dergisi tarafından "Yılın Merkez Bankası Başkanı" seçildi. Bu görevini, görev süresinin bittiği 13 Nisan 2011 tarihine kadar sürdürdü. Nisan 2011'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi başdanışmanlığı görevine atandı.

7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde MHP Uşak 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde tekrar MHP Uşak 1. sıra milletvekili adayı olduysa da seçilemedi. Durmuş Yılmaz, Düriye Hanım ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den Ankara milletvekili seçildi. Deniz Baykal'ın en yaşlı üye olmasına rağmen sağlık sorunları gerekçesiyle özür beyan etmesi üzerine ikinci en yaşlı üye olarak meclisin geçici başkanı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kripto para düzenlemesi Meclis gündemine geliyor

Kripto para düzenlemesi Meclis gündemine geliyor