20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Esnafa 5 bin lira hibe desteği ne zaman yatacak? Hibe desteği başvuruları nasıl yapılır?

Esnafa 5 bin lira hibe desteği ne zaman yatacak? Hibe desteği başvuruları nasıl yapılır?

Dün yapılan Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  esnafa hibe desteği vereceğini duyurdu. Koronavirüs salgınında maddi kayıp yaşayan esnafa yardımcı olamak için verilecek hibenin detayları merak ediyor. Bu destek paketinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 5 bin liralık hibe desteğini nasıl ve ne zaman alabileceklerini araştırıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Esnafa 5 bin lira hibe desteği ne zaman yatacak? Hibe desteği başvuruları nasıl yapılır?

Hükümet, koronavirüs pandemisi maddi kayıp yaşayan esnafa hibe desteği verecek. Destek paketinden 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkar yararlanacak. Bazı esnaflara 5 bin lira hibe verilirken bazılarına da 3 bin lira hibe desteği verilecek. Konuyla ilgili detaylı bilgiler Ticaret Bakanı Mehmet Muş'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına çıkarak esnafa destek müjdesi verdi. Erdoğan, 2 grup olarak belirlenen işletmelere 5 bin TL hibe ödemesi yapılacağını belirtti. 

5 BİN LİRALIK HİBE DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Edoğan, "Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Sayıları 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız." dedi.

3 BİN LİRALIK HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Erdoğan konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:

"Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz."

ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteklerinin başvuru sayfas araştırılıyor. Başvurular e-devlet sayfasından gerçekleştirilebiliyor.

HİBE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN...

ESNAFA 5 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği esnafa hibe desteği ile ilgili tarih açıklanmadı. Bu tarihin önümüzdeki günlerde yetkililer tarafından açıklanması bekleniyor.

BAKAN MEHMET MUŞ'TAN HİBE DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf için verilecek hibe desteği iler ilgili şunları kaydetti:

''1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır.

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır."

hibedesteği

NEFES KREDİSİ DE VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan nefes kredisi için de duyuru yaptı. Açıklamada, "Büyük şirketler içinde nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail polislerinden Şam Kapısı’nda Filistinlilere müdahale

İsrail polislerinden Şam Kapısı’nda Filistinlilere müdahale