20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Geleceğin beyaz altını için imzalar atıldı

Geleceğin beyaz altını için imzalar atıldı

Geleceğin petrolü veya beyaz altını olarak bilinen lityumun önemi her geçen gün artıyor. Lityum karbonatın lityum iyon batarya üretiminde kullanılması amacıyla ASPİLSAN ve ASELSAN ile anlaşma sağlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geleceğin beyaz altını için imzalar atıldı

Geleceğin petrolü veya beyaz altını olarak bilinen lityumun önemi gelişen teknolojilerle birlikte artmaya devam ediyor. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kırka tesislerinde ürettiği lityum karbonatın lityum iyon batarya üretiminde kullanılması amacıyla ASPİLSAN ve ASELSAN ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.

 Eti Maden'den yapılan açıklamada, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) imzalanan sözleşme kapsamında, Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde deneme üretimleri yapılan lityum karbonatın, ASPİLSAN tarafından üretilecek lityum iyon bataryalarda kullanılacağı ifade edildi.

Deneme üretimleri tamamlanan bataryaların ASELSAN tarafından sahadaki uygulamalarda kullanılacağına işaret edilen açıklamada, "Bu iş birliği protokolüyle ülkemizin üç büyük kuruluşunun bilgi ve denetimiyle ham maddeden nihai ürüne kadarki sürece yönelik teknolojinin geliştirilmesi sağlanacaktır." ifadesine yer verildi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Kırka tesislerinde üretilen bor ürünlerinin sıvı atıklarından lityum karbonat üretimine yönelik pilot uygulamaları geçen yıl aralıkta başladı. Bu kapsamda yılda 10 ton olarak üretilecek lityum karbonat, batarya olmak üzere sanayinin farklı alanlarında da kullanılabilecek.

Yıllık 600 ton lityum karbonat üretimi yapılacak endüstriyel tesis için çalışmalar sürerken, bu üretimle Türkiye'nin ithalat yoluyla karşılanan lityum karbonat ihtiyacının yarısının karşılanması hedefleniyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demba Ba ayrıldı! Sadece 47 dakika sürdü

Demba Ba ayrıldı! Sadece 47 dakika sürdü