21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi GEN İlaç halka arz ne zaman? GEN İlaç halka arz hisse kodu nedir, fiyatı ne kadar?

GEN İlaç halka arz ne zaman? GEN İlaç halka arz hisse kodu nedir, fiyatı ne kadar?

Son dönemde yaygınlaşan halka arz modeline geçmeye karar veren GEN İlaç'ın ne zaman işleme göreceği merak konusu oldu. Yapılan başvurunun SPK tarafından onaylanmasının ardından talep toplama tarihleri belli oldu. Bu alanda yatırım yapmak isteyen birçok kişi GEN İlaç halka arzın ne zaman yapılacağını ve hisse kodu ile bilgiler merak edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
GEN İlaç halka arz ne zaman? GEN İlaç halka arz hisse kodu nedir, fiyatı ne kadar?

GEN İlaç'ın paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Oransal dağıtım yöntemi uygulanacak olan halka arz konusunda bazı ayrıntılar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. GEN ilaç, halka arz sonrası elde edilecek gelirin %60-70’lik kısmını büyümeyi sağlayacak aşı ve ilaç üretimi alanlarında yeni yatırımlar için kullanılacak.

GEN İLAÇ HALKA ARZ NE ZAMAN?

GEN halka arzı, OYAK Yatırım liderliğinde sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 28-29-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

GEN İLAÇ HALKA ARZ EŞİT Mİ, ORANSAL MI?

Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi uygulanacak.

GEN İLAÇ HALKA ARZ HİSSE FİYATI NE?

GEN halka arzında sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 62,5 milyon TL nominal değerli payın satılması planlanıyor. Fazla talep gelmesi halinde 6,3 milyon TL nominal değerli payların da ek satış kapsamında halka arza konu edilmesi ile halka arzın toplam büyüklüğünün 68,8 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor. GEN İlaç’ın 1 TL nominal değerli payının halka arz fiyatı ise 10,75 TL olarak belirlenmiştir. Halka arz edilen payların %34’ü Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara, %1’i Şirket Çalışanlarına, %35’i Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara ve %30’u Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilmiştir.

GEN İLAÇ NE ZAMAN KURULDU?

1998 yılında nadir hastalıkları odağına alarak yola çıkan GEN, yenilikçi ve cesur bir vizyonla geliştirdiği ürünleri ve projeleri ile Türk ilaç sektöründe önemli bir role sahip. GEN 40.000 m2 alana sahip GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikalı üretim tesisi, deneyimli AR-GE kadrosu ve güçlü küresel iş ortakları ile Türkiye’de nadir hastalıkların çözümünde akla ilk gelen firma olma özelliğini taşıyor.

GEN, sağlık ve ilaç sektörüne yenilikçi çözümler kazandırmak adına yaptığı küresel ortaklıklarını ve yatırımlarını pandemi sürecinde de devam ettirdi. Bugüne kadar yatırımlarına yaklaşık 52 milyon dolarlık bir kaynak ayıran GEN, bu yatırımlarının yüzde 75’ini öz kaynak kullanarak gerçekleştirdi. Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç firmalarından biri olan GEN, 2021 yılının ilk çeyreğinde de son yıllardaki büyüme trendini yakalamayı başardı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Macron yürüyen çelenk oldu

Macron yürüyen çelenk oldu