05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Kripto piyasasında sert düşüş: Bitcoin ve Ethereum değer kaybetti

Kripto piyasasında sert düşüş: Bitcoin ve Ethereum değer kaybetti

Coinmarketcap verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,3 azalarak 2 trilyon 160 milyar dolara düştü. Analistler, Mt. Gox borsasının çalınan varlıklarının dağıtılma süreci ve ABD başkanlık seçimlerindeki belirsizliklerin piyasada satış baskısı yarattığını belirtiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kripto piyasasında sert düşüş: Bitcoin ve Ethereum değer kaybetti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,3 azalarak 2 trilyon 160 milyar dolara düştü. Piyasa değerindeki bu hızlı düşüş, yatırımcıları tedirgin etti.

Mt. Gox Varlıklarının Dağıtımı Satış Baskısı Yarattı

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarındaki düşüşün, 2014'te çalınan Mt. Gox borsasının varlıklarının sahiplerine dağıtılmasına yönelik sürecin başlaması nedeniyle yaşandığını belirtiyor. Yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıklarının bu ay kademeli olarak sahiplerine dağıtılması bekleniyor. Bu varlıkların bir kısmının satışa çıkacağı öngörülüyor, bu da piyasa üzerinde satış baskısı yaratıyor.

ABD Başkanlık Seçimleri Belirsizlikleri Artırıyor

Analistler, ABD’deki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliklerin de kripto varlıklarda satış baskısı yarattığını ifade ediyor. Seçim sürecindeki belirsizlikler, yatırımcıların risk iştahını azaltarak kripto para piyasasında dalgalanmalara neden oluyor.

Bitcoin ve Ethereum'da Hızlı Değer Kaybı

Saat 10.30 itibarıyla son 24 saatte fiyatında yüzde 4’e yakın düşüş yaşayan Bitcoin, 58 bin 510 dolar seviyesine geriledi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5 değer kaybederek 3 bin 186 dolar seviyesine indi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir'de korkunç kaza! 2 ölü, 6 yaralı

Balıkesir'de korkunç kaza! 2 ölü, 6 yaralı