20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Powell'ın konuşması ne zaman? FED Başkanı Powell'in Jackson Hole Toplantısı açıklamaları

Powell'ın konuşması ne zaman? FED Başkanı Powell'in Jackson Hole Toplantısı açıklamaları

Küresel piyasalarda gözler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda vereceği mesajlara çevrildi. FED toplantısının olmaması nedeniyle Jackson Hole toplantısı daha da önemli bir hale geldi. Pek çok kişi, Powell'ın konuşması ne zaman? diye merak ediliyor. İşte FED Başkanı Powell'in Jackson Hole Toplantısı açıklamalarına dair beklentiler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Powell'ın konuşması ne zaman? FED Başkanı Powell'in Jackson Hole Toplantısı açıklamaları

Ekonomiyi yakından takip edenler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı konuşmayı merakla takip ediyor. Vatandaşlar, Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta sorusuna yanıt aranıyor. Diğer taraftan Powell'ın konuşması ne zaman? sorusu da yanıt bekliyor.

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı konuşmayı beklerken analistler, Fed'in varlık alımlarının azaltılması konusunda güçlü bir sözle yönlendirme olasılığının düşük olduğunu belirtti.

Jackson Hole toplantısı, Ağustos ayında FED Toplantısının olmaması dolayısıyla verilecek olan mesajlar dolayısıyla kritik bir önem arz ediyor. Uzmanlar, kritik toplantıda piyasaların istenilen mesajları alamaması halinde, altın fiyatlarında yukarı hareket beklerken; altın fiyatlarında bir sonraki kritik tarihin 21-22 Eylül Fed toplantısı olacağına işaret etti. 

JACKSON HOLE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Jackson Hole Toplantısı 26 Ağustos Perşembe günü TSİ 16.00'da başlayacak. Toplantı, 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde de aynı saatlerde devam edecek.

 

FED BAŞKANI POWELL'IN KONUŞMASI NE ZAMAN?

Piyasaların günlerdir beklediği kritik Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu yarın başlıyor. Toplantıda ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Türkiye saati ile 17.00’de gerçekleştireceği toplantı önemli olacak. Başkan Powell’ın konuşmasında varlık azaltımının ne zaman yapılacağı ile ilgili mesajlar aranacak. Piyasalar Powell’ın yapacağı bu konuşmada aradığını bulamazsa bu defa 21-22 Eylül tarihinde yapılacak olan Federal Açık Piyasa Komisyonu (FOMC) toplantısında tapering (varlık alımının azaltılması) ile ilgili ipuçları arayacak.

Uzmanların genel olarak beklentisi, piyasaların istediği mesajı Jackson Hole toplantısında değil de 21-22 Eylül’de yapılacak olan Fed toplantısında alacağı yönünde… Diğer taraftan da, yeni tip koronavirüs’ün (kovid-19) delta varyantının yayılımıyla ilgili gelişmeler piyasaların odağındaki yerini koruyor.

Piyasaların Fed Başkanı Powell’in Jackson Hole toplantısında herhangi bir sinyal vermemesi altın fiyatlarında yükseliş hareketini desteklemesi beklenirken, varlık alımlarında kesinti kararının yakın olduğunu mesajı verilirse piyasa etkisinin sınırlı negatif olması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kara Bela filminin oyuncuları kimler, konusu nedir? Kara Bela filmi ne zaman, nerede çekildi?

Kara Bela filminin oyuncuları kimler, konusu nedir? Kara Bela filmi ne zaman, nerede çekildi?