20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Şahap Kavcıoğlu kimdir, nereli? Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun hayatı

Şahap Kavcıoğlu kimdir, nereli? Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun hayatı

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun hayatı merak ediliyor. Naci Ağbal'dan sonra Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu hakkındaki bilgiler araştırılıyor. Gündemdeki Rezerv tartışması hakkında açıklamada bulunan Kavcıoğlu'nun hikayesi haberimizde. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şahap Kavcıoğlu kimdir, nereli? Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun hayatı

Muhalefetin ısrarla gündemde tutmaya çalıştığı Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervleri konusunda açıklamalarda bulundu. Bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kavcıoğlu, "Kafa karıştırmak için algı operasyonu yapıyorlar"ifadelerini kullandı. Açıklamaları sosyal medyada gündem olan Kavcıoğlu'nun hayatı merak ediliyor. İşte ayrıntılar.

KAVCIOĞLU'NDAN REZERV AÇIKLAMASI

Bugün rezerv konusu tartışılırken o günkü şartları göz önüne getirmemiz gerekir. 2020'ye girdiğimizde dünyada da gelişmiş ülkelerde de doğrudan ve portföy yatırımlarının azaldığını görüyoruz. Türkiye'nin de buradan aldığı pay ister istemez azalmış görünüyor. 2020 pandemi krizi, dünyayı çok kötü şekilde etkileyen bir kriz. Diğerlerinden ayıran en önemli şey şu durum bence. Daha önceki krizlerin bir altyapısı vardı.

 

PROF. DR. ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Bayburt'ta 23 Mayıs 1967'de doğan Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.

Kavcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, ABD'de Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.


Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı.

Aynı bankada sırasıyla; Perakende bankacılıktan, esnaf-KOBİ bankacılığından, kredi politikalarından, insan kaynakları ve organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı'nın Başkanlığını yürüttü. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası Başkanı, Türkiye'nin altın ve döviz rezervini açıkladı

Merkez Bankası Başkanı, Türkiye'nin altın ve döviz rezervini açıkladı