Bu berelerin üzerinde bulunan ponponlar sadece aksesuar değil. Bunların tarihi 18.yy'a kadar uzanmaktadır. Fransız denizciler düşük güverte tavanlarına çarptıklarında kafalarını korumak için bu tarz şapkalar giyiyorlardı. Daha sonra farklı askeri elbiseler de bu şekilde tasarlandı.
Dikiz aynasındaki bu küçük düğmenin ne olduğunu biliyor musunuz?
Genellikle pek çok cisim asılan bu küçük yer işlevi aslında çok farklı. Aynanızın arka tarafındaki göz alması engelleyicisini aktive ediyor. Gözünüzü rahatsız eden ışık, başka yere yansıtılır.
Arka kamerayı kullanırken işlev gören bir mikrofon.
Kapıları kilitli bir arabadan kaçmanız gerekirse, kafalığı (koltuk başlığı) yerinden çıkarın ve metal çubuklarıyla camı kırın.
Benzin deposu işaretinin yanında bulunan oklar, depo kapağının yönünü gösteriyor.
Hong Kong'da ve Çin'de bazı gökdelenler devasa delikler barındırıyor. Bu deliklere ejderha kapısı deniyor.
İnanışa göre, bu kapıların ejderhaların dağlardan suya doğru uçmalarına izin veren geçitler olduğu düşünülüyor.
Ve bu düşünce Feng Şui'den kaynaklanıyor. Feng Şui, rüzgâr ve su anlamına gelen ve doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisi.
Feng Şui, insanların çevreyle, mekânlarla ve nesnelerle uyumunu sağlamaya yönelik bir uygulamadır. Böylece evrendeki ruhsal enerji ile insanların etraflarındaki objelerin uyumu böylece sağlanılmaya çalışılıyor. Enerjinin akışını engellemenin ise şanssızlık getirileceğine inanılıyor.
Nutella, 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan bir pastacının, ürettiği çikolatayı arttırmak amacıyla çikolatayı fındıkla karıştırması sonucu bulundu.
Asansörlerdeki 'kapıyı kapatma' düğmelerinin birçoğu muhtemelen bizlere kontrol hissi vermek için konulmuş boş düğmeler. Hem zaten 'kapı kapanmıyor' diye sıkılıp o düğmeyi bulana kadar geçen sürede, kapılar kapanma noktasına gelmiş oluyor.