20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 18 yaş altına BES mi geldi, nasıl olacak? 18 yaş altına BES kabul edildi mi?

18 yaş altına BES mi geldi, nasıl olacak? 18 yaş altına BES kabul edildi mi?

18 yaş altına Bireysel Emeklilik Sistemi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti. 18 yaş altına BES için Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeler yapıldı. 18 yaş altına BES imkanı sağlayan teklif TBMM'de kabul edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
18 yaş altına BES mi geldi, nasıl olacak? 18 yaş altına BES kabul edildi mi?

Hedef 10 yılda 2.4 milyon çocuk! 18 yaş altına BES mi geldi? son dakika haberi geldi. 18 yaş altına BES nasıl olacak? Bireysel Emeklilik Sistemi(BES)'ni güçlendirmeye yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. 18 yaş altına BES resmen kabul edilmiş oldu. İşte detaylar...

18 YAŞ ALTINA BES Mİ GELDİ?

Merakla beklenen 18 yaş altına BES imkanı sağlayan teklif TBMM'de kabul edildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ni güçlendirmeye yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi 18 yaşından küçüklere de bireysel emeklilik imkanı sağlıyor. Ebeveynler, çocukları adına sistemde birikim yapabilecek.

18 yaş altına BES

18 YAŞ ALTINA BES NASIL OLACAK?

Sigortacılık ve Diğer Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararname Değişikliği Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifle Karayolları Trafik Kanunu'nda motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki tazminat hesaplamalarında düzenleme yapılıyor. Değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak.

Sürekli sakatlık tazminatı hesaplanmasında da aynı esaslar geçerli olacak. Sürekli sakatlık oranı esas alınarak hayat anüiteleri ile genel kabul görmüş aktüerya kurallarına uygun olarak hesaplama yapılacak. Tazminat dışında kalan zararlar sigorta sözleşmesinde teminat altına alınan risk ile bağdaşmadığından söz konusu kişiler ve araçların uğradıkları zararların zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında bırakılması amaçlanıyor.

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesinin adı da ‘Finansal İstikrar Komitesi’ olarak değiştirilerek, yeniden yapılandırılıyor. Ayrıca mikro ve küçük ölçekli işletmeler, likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek için ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşürebilecek. Sağlanan kredi faiz veya kar payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu madde kapsamına giren iş yerleri ilave olarak işe aldığı en fazla beş sigortalı için bu destekten yararlanacak.
Ebeveynler, 18 yaşını tamamlamamış çocukları adına BES'te birikim yapabilecek.

İbraz süresinin son günü 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 (bu tarihler dahil) tarihleri arasına isabet eden veya ibraz süresi bu tarihler arasında başlayan çeklerin ibraz süresi 31 Mayıs 2021'e kadar duracak.

TURİZMDE ECRİMİSİLLER ERTELENİYOR

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerde teklife yeni maddeler eklendi. Hazine arazisi üzerine kurulu turistik tesislerin ecrimisil ödemeleri 30 kasım 2022'ye ertelendi.

Siyasi Partiler Yasası'nda yapılan değişiklikle, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan taşınmaz mal bildiriminin limiti 100 liradan bin 500 liraya çıkarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Gazze arasında ateşkes mi ilan edildi? İsrail Filistin ile ateşkese mi vardı?

İsrail Gazze arasında ateşkes mi ilan edildi? İsrail Filistin ile ateşkese mi vardı?