22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 19 Mayıs’ın 102. yılında 102 bisikletli şehir turu yaptı

19 Mayıs’ın 102. yılında 102 bisikletli şehir turu yaptı

İstanbul'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında gençler pedal çevirdi. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 102. yılı için 102 bisikletli şehir turu yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
19 Mayıs’ın 102. yılında 102 bisikletli şehir turu yaptı

AA - Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 102. yılı dolayısıyla İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik, Vali Ali Yerlikaya'nın işaretiyle başladı.

Etkinliğe katılan 102 bisikletli Ayasofya Meydanı'ndan Dolmabahçe Sarayı'na kadar şehir turu attı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları buradan hareket etti"

Vali Yerlikaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamındaki etkinliklerinin 1 hafta boyunca koronavirüs salgını tedbirleriyle devam edeceğini söyledi.

Yerlikaya, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın çok değerli ve önemli olduğunu vurguladı.

"16 Mayıs'ta Bandırma Vapuru ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları buradan hareket ettiler. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastılar. 19 Mayıs ruhu neydi? Bizim milli mücadele startının ateşinin ilk yakıldığı gündür 19 Mayıs. Akabinde Amasya-Sivas-Erzurum'la beraber bu ateş, bu bağımsızlık ruhuyla kenetlenme, tüm Anadolu'ya yayıldı ve 23 Nisan 1920'de TBMM ile taçlandı. Kurtuluş mücadelemiz bizzat Meclis tarafından Cumhuriyetle taçlandı. 19 Mayıs Gazi'nin gençlere armağan ettiği, 'Bütün ümidim gençliktedir' dediği ve 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz' dediği ve vasiyeti olan, yani medeni, muasır ülkeler seviyesine çıkmayla ilgili vasiyeti deklare ettiği gün. Ben İstanbul'umuz ve ülkemizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum, tebrik ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, bütün şehitlerimiz ve gazilerimizi şükranla, minnetle yad ediyorum. Bütün hemşerilerimin bayramını tebrik ediyorum."

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

 

"Dünyada örneği yok”

Bisiklet turuna katılan Saygın Akgül ise bu bayramın hissettirdiği duyguları ifade etmekte zorlandığını belirterek, "Dünyada örneği yok. Başka bir liderin vermemiş olduğu bayramı bize yaşatıyor. Onun maneviyatı çok çok yüksek. İfade edilemez" dedi.

Etkinlikte yer alarak pedal çeviren Burak Özgün de koronavirüs nedeniyle uzun süredir etkinlik yapamadıklarını anlatarak, "Bayramlarda bir araya gelmek bence bizim toplumumuz için önemli bir durum. O yüzden tekrar bir araya gelmek güzel duygu. Bugün Yenikapı'dan sahile inip Kazlıçeşme'den sonra Beşiktaş'a gideceğiz" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de şiddetli deprem! Ege Bölgesi sallandı

İzmir'de şiddetli deprem! Ege Bölgesi sallandı