Türkgün Gündem Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden iftar programı: "Türkiye'yle zor zamanlarda omuz omuza durduk"

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden iftar programı: "Türkiye'yle zor zamanlarda omuz omuza durduk"

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği, iftar programı düzenledi. Maslahatgüzar Wadan, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerini güçlendiren STK'lara teşekkür etti ve iki ülke arasındaki dostane geçmişe vurgu yaptı. Davetlilere Afgan yemekleri sunuldu.

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği, iftar programı düzenledi. Maslahatgüzar Wadan, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerini güçlendiren STK'lara teşekkür etti ve iki ülke arasındaki dostane geçmişe vurgu yaptı. Davetlilere Afgan yemekleri sunuldu.

KAYNAK: AA

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği, iftar programı düzenledi.

Büyükelçilikte düzenlenen iftara, Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohammad Zubair Wadan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) yetkilisi ve davetliler katıldı.

Maslahatgüzar Wadan, burada yaptığı konuşmada, maneviyat dolu ramazan ayında davetlileri ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

“takdirle karşılıyoruz”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Diyanet İşleri Başkanlığı, AFAD, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Umut Kervanı Vakfı, Türk Kızılay başta olmak üzere davete icabet eden bütün STK temsilcilerine teşekkür eden Wadan, "İki ülke ve halklarımız arasındaki kardeşlik ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayan değerli faaliyetlerinizi her zaman takdirle karşılıyoruz." dedi.

Wadan, Afganistan ve Türkiye'nin tarih boyunca kardeşlik ve dostane ilişkilerine sahip olduğunu ve zor zamanlarda birbiriyle omuz omuza durduklarını aktardı.

İftarda, davetlilere Afganistan'ın geleneksel yemekleri ikram edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *