20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 23 Nisan açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 23 Nisan açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakanlık koruması altında olan çocukların da bu ülkenin tüm çocukları ile eşit haklara sahip olduğunu, onların da 23 Nisan'ı diğer akranlarıyla deneyimlemelerinin en doğal hakları olduğu açıklamasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 23 Nisan açıklaması

AA - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda birçok üst düzey yöneticinin yerlerini geleceğin mimarı çocuklara teslim ettiği anımsatıldı.

"Biz de Bakanlığımız kurumlarında kalan bir yavrumuza koltuğumuzu devrettik." İfadelerine yer verilen açıklamada, programa devlet korumasında bulunan bir çocuğun davet edilmesi üzerinden haksız ve yersiz tartışmaların devam ettirilmesi nedeniyle kamuoyunu doğru bilgilendirme gereğinin hasıl olduğu belirtildi.

"Devlet koruması altında olmak, gizlemeleri gereken bir durum değildir"

Bakanlık koruması altında olan çocukların "bakımını sağlayacak kimsesi olmadığı için ve güvenlik ihtiyacı nedeniyle kurum korumasına alınan çocuklar" olmak üzere iki gruptan oluştuğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Nitekim, Bakanlığımızın programlarında riskli grupta olmayan çocuklarımızla olan etkinliklerimiz ve görsellerimiz öteden beri paylaşılagelmektedir.

Güvenlik ihtiyacı nedeniyle Bakanlığımız korumasında olan çocuklarımızın kimliklerinin gizli kalması, mahremiyetlerinin korunması için de azami dikkat ve özen göstermekteyiz. Bu hassasiyetimiz her zaman devam edecektir.

Koruma altında olan çocuklarımızın da akranları gibi hayatın her alanında görünür olmasının, herhangi bir dışlanmaya uğramadan bu toplumun saygın birer bireyleri olarak yetişmelerinin önemine inanmaktayız. Bakanlığımız koruması altında olan çocuklar da bu ülkenin tüm çocukları ile eşit haklara sahiptir ve onların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, diğer akranlarıyla deneyimlemeleri en doğal haklarıdır.

Devlet koruması ve bakımı altında olmak, bu çocuklarımız için utanmaları, gizlemeleri ya da kendilerini toplumdan soyutlamaları gereken bir durum değildir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milletvekili Taytak’tan Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk’a sert tepki

Milletvekili Taytak’tan Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk’a sert tepki