23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Amasya Belediyesi Kültür evleri yüz yüze eğitime başlıyor

Amasya Belediyesi Kültür evleri yüz yüze eğitime başlıyor

Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın öncülüğünde Kültür-Sanat Evleri 2020-2021 Yılı yüz yüze eğitim açılış programı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amasya Belediyesi Kültür evleri yüz yüze eğitime başlıyor

Amasya Belediyesi Kültür-Sanat Evleri 2020-2021 yılı yüz yüze eğitim açılış programı Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun, Amasya İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mesut Ünal, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Usta Öğreticiler, basın mensupları ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış programında konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı şunları kaydetti;

“Cenabı Allah bir an önce bu virüs belasından bizleri kurtarsın. Bu program vesilesi ile uzun süredir görmediklerimizi görme imkanı bulduk. Türk geleneği olan kucaklaşmayı ve birbirimize sarılmayı özlediğimizi de bu zamanda ciddi manada yaşadık. Bugün burada Kültür-Sanat Merkezlerimizin önümüzdeki günlerde açılacağının ilanını yapmak için bir araya geldik. Ben Amasya’nın hizmetlisi ve gönül yolcusuyum. Cenabı hakka her zaman dua ediyorum. gönlümdekini dilimden çıkar diye. Ben kardeşiniz, arkadaşınız, evladınız olarak Amasya’nın hakkını korumakla mükellefim. Amasya’nın hakkını yememek ve yedirmemekle sorumluyum. Yaşam denilince ben hayata şöyle bakıyorum.

Diyorum ki; Ezanla geldik, sela ile gideceğiz. Hayat dediğimiz süre ezan ile selanın arasındaki bir vakit. Bu vakit içerisinde ne kadar birbirimiz ile muhabbetimiz olursa, ne kadar Allahütealanın kullarına hizmet edersek, ne kadar birbirimizi seversek yaşadığımız hayatın tadını işte o zaman hissetmiş oluruz. Bu manada Cenabı Hak bizleri umduklarımıza nasip eylesin. Korktuklarımızdan muhafaza eylesin. Cenabı Hak fitneden, dedikodudan ve nazardan hepimizi muhafaza eylesin” dedi.

Daha sonra söz alan Kültür İşleri Müdürü Oğuzhan Zobu ise, “Yaşadığımız salgın süreci hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiledi. Alışkanlıklarımızda gözle görülen değişikliklere sebep oldu. Çocuklarımız uzun süredir yüz yüze eğitimden uzak, evlerinde online eğitim konularına dahil oluyorlar. Çalışanlarımızın büyük çoğunluğu idari izinlerle, tabletlerinin ve bilgisayarlarının başında toplantılar yaparak zaman geçiriyorlar. Kapalı işyerlerindeki esnaflarımız ve hizmet üreten insanlarımızda zor bir süreçten geçiyor. Ancak salgın ile başlayan bu zor koşullarda bence en çok etkilenen grup kültür ve sanat faaliyetlerini gösteren grup oldu. Konserlerimizi ve sergilerimizi uzun zamandır yapamıyoruz. Gençlerimizin yeni dönemde kültür ve sanatın her alanında aktivitelere katılacağı kültür ve sanat evlerimizdeki yapacağımız faaliyetlerin yoğun olacağı bir yıl diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Dağ, Belediye Başkan Yardımcısı Sarı, Rektör Elmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ve beraberindekiler Şeyhçui mahallesindeki Kültür evini gezdiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
3 milletvekili CHP'den istifa etti

3 milletvekili CHP'den istifa etti