21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı'

'Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı. İdlib'de sivilleri askerimiz koruyor, Kuzey Suriye'de teröre ve ayrılıkçı siyasete darbe vuruyor, bölgenin güvenliğinde anahtar rol oynuyor" açıklamasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı. İdlib'de sivilleri askerimiz koruyor, bölgenin güvenliğinde anahtar rol oynuyor." ifadelerini kullandı. 

Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan Deutsche Welle'ye verdiği röportajı paylaşarak, "Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı. İdlib'de sivilleri askerimiz koruyor. Kuzey Suriye'de teröre ve ayrılıkçı siyasete darbe vuruyor. Mültecileri ve sivilleri koruyor. Bölgenin güvenliğinde anahtar rol oynuyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"Askerlerimiz çok tehlikeli ama önemli bir görev yapıyor"

Kalın, 21 Ekim'de Deutche Welle'de yayımlanan röportajda, Amerikalılarla varılan mutabakata işaret ederek, anlaşmanın ilk aşamasının askeri harekata ara verilmesi, ikinci aşamasının YPG/PKK'lı teröristler bölgeden çekildiklerinde harekata son verilmesini kapsadığını belirtti. 

Bu harekatın iki hedefinin bulunduğunu aktaran Kalın, "İlki, burayı teröristlerden temizlemekti. İkincisi de sığınmacıların evlerine dönmesini sağlamaktı. Bu çerçevede memleketleri olan kent ve kasabalara dönmeleri için gerekli olan uygun koşulları yaratmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın, bu harekatın bir işgal ve uluslararası hukukun ihlali olduğuna yönelik iddiasına yanıt veren Kalın, şunları kaydetti:

"Tam aksine, askerlerimizin bölgedeki mevcudiyeti ilk olarak Suriye'de siyasi sürecin devamlılığı açısından, ikinci olaraksa Suriyeli mülteciler ve yerinden edilen kişilerin korunması açısından bir garanti, bir güvencedir. Avrupalı dostlarımız askerlerimizin bu çok tehlikeli ama önemli görevi yapıyor oluşuna müteşekkir olmalıdır." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
28 Ekim 2019 yarım gün tatil olacak mı?

28 Ekim 2019 yarım gün tatil olacak mı?