20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Soylu: AFAD uygulaması hazırlıyoruz, birinci fazı bitti

Bakan Soylu: AFAD uygulaması hazırlıyoruz, birinci fazı bitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanlığı konferans salonunda 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında düzenlenecek TOBB, TZOB ve TİSK ile iş birliği protokolü imza törenine katıldı. Bakan Soylu, ''Çok güzel bir AFAD uygulaması hazırlıyoruz, birinci fazı bitti. Bir noktaya geldik. Telefonunuza uygulamayı indirdiğinizde enkaz altında kaldığınızda oradaki vatandaşımızı bulma kabiliyetinde olacak, 112'yi arama kabiliyetinde olacak."

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Soylu: AFAD uygulaması hazırlıyoruz, birinci fazı bitti

İşte Bakan Soylu'nun açıklamasından satırbaşları:

Ülkemiz afet bölgesidir. Deprem, sel, heyelan, çığ gibi... Bir taraftan hortum, bir taraftan salgın gibi afet türlerini de yaşıyoruz. Bize düşen de bu süreçleri yönetmektir. Afet bölgesi olduğumuzu aklımızdan çıkarmıyoruz. Afetlerle karşı karşıya kaldığımızda 'Nerede bu devlet' denilirdi. 1999 depremi milat oldu. Herkes elini taşın altına koymaktan erinmedi. 

Geçen sene bir adım attık ve 7 vilayette il afet risk planları yapılmaya başlandı. 81 vilayette bu yıl itibariyle bunu bitireceğiz. Biz arama kurtarma akreditasyonu yapmaya başladık Elazığ ve Malatya'dan sonra. Polis Arama Kurtarma Timi kurduk, o da çok başarılı.

UYGULAMAYI TELEFONUNUZA İNDİRDİĞİNİZDE ENKAZ ALTINDA YERİNİZİ BULACAK

Çok güzel bir AFAD uygulaması hazırlıyoruz, birinci fazı bitti. Bir noktaya geldik. Telefonunuza uygulamayı indirdiğinizde enkaz altında kaldığınızda oradaki vatandaşımızı bulma kabiliyetinde olacak, 112'yi arama kabiliyetinde olacak. Tüm Türkiye'nin her tarafında 112 ile arayacağız sadece. Aynen dünyanın gelişmiş ülkeleri statüsüne geçiyoruz. Bunu depremle de entegre ediyoruz. Afet anında tanımlanmış numaraları arayabilecek. 51 milyon vatandaşımıza inşallah bu sene afet eğitimiyle ulaşacağız. 3 milyondan fazla vatandaşımıza bu sabaha kadar yüz yüze eğitim verdik 1 Ocak'tan bu yana...

AFAD sayın Cumhurbaşkanımızın da devletimizin de gözde kuruluşudur. Filistin'den Balkanlar'a kadar yardım yaptılar. Arakan'da geçenlerde hastane de evler de yandı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere talimat verdik, yarın askeri kargo uçağıyla ekipler oraya gidiyor. 1337 konutun aynı zamanda sahra hastanesi hemen hizmete girecek. Arakan'daki felakete de bu millet el uzatmış olacak. İnşallah İdlib konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden bir hamle daha bekliyoruz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB araştırdı: Türkiye nüfusa oranla lider konumda

AB araştırdı: Türkiye nüfusa oranla lider konumda