22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bakan Varank: Bu otomobil fikri ve sınai haklarıyla Türkiye'nindir

Bakan Varank: Bu otomobil fikri ve sınai haklarıyla Türkiye'nindir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubuna ev sahipliği yapan bu merkezdeki birçok girişim, kritik yerli ve milli teknolojilerin öncüsü olacak." dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Varank: Bu otomobil fikri ve sınai haklarıyla Türkiye'nindir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirme yolunda, ülkemizin en büyük teknoparkı Bilişim Vadisi'ni resmen açıyoruz." dedi.

Bakan Varank açıklamanın devamında, "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubuna ev sahipliği yapan bu merkezdeki birçok girişim, kritik yerli ve milli teknolojilerin öncüsü olacak. Bu otomobil, tüm fikri ve sınai mülkiyet haklarıyla, mühendislik kararlarıyla Türkiye’nin otomobilidir. Bu otomobilden kazanılan her kuruş, Türkiye’nin kazancıdır. Bu gurur, 82 milyon vatandaşımızın, Türkiye’nin gururudur. Türkiye'nin otomobiliyle, küresel piyasada rekabet edecek markamızı oluşturuyor, sektörün geleceğinde 'biz de varız' diyoruz. Otomotiv sektöründeki 32 milyar dolarlık ihracat kapasitemizi ve istihdam hacmini daha da yukarılara çekeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tören'de TOGG CEO'sunun sözleri damga vurdu

Tören'de TOGG CEO'sunun sözleri damga vurdu