22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Başkan Akın Yeşilay Haftasını kutladı

Başkan Akın Yeşilay Haftasını kutladı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeşilay Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Akın Yeşilay Haftasını kutladı

Belediye Başkanı Cemal Akın, 1–7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Yeşilay; İnsan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar ve benzeri bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Böylesi günleri halk sağlığımız için farkındalık oluşturmak amacıyla çevremizle paylaşmayı ve sağlıklı gelecek için dikkatli olmayı unutmayalım” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞMALARI GÖRÜŞÜLDÜ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Müftülüğü Şefi Yasin Karalıoğlu ve Emekli İmam Hatip Zeki Yıldız’ı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, belediye çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Yeni dönem projeleriyle ilgili de talep ve önerileri dinleyen Akın, devam eden çalışmaları anlattı.  Misafirperverliği için Akın’a teşekkür eden İl Müftülüğü Şefi Karalıoğlu, çalışmalarında başarı ve kolaylık diledi.

“VATANDAŞLARIMIZA SORUNSUZ ULAŞIM İMKANI SUNUYORUZ”

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kemerköprü Mahallesi 925. Sokak’ta çeşitli sebeplerden dolayı hasar gören araç yolunda bakım ve onarım çalışması yapılıyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz alanda aktif bir şekilde çalışıyor. Birçok noktada çalışma yürüten ekiplerimiz son olarak Kemerköprü Mahallesi 925. Sokak yolunda bakım çalışması gerçekleştiriyor. Söz konusu bu çalışmamızı kısa sürede tamamlayarak, vatandaşlarımıza sorunsuz ulaşım imkanı sunmuş olacağız” dedi.

IRMAK KENARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLADI

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Gölbucağı Mahallesi Bubabi Sokak’ta ırmak kenarında ağaç budama ve yabani ot temizliği çalışması gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cemal Akın; “Ekiplerimizi program dahilinde tüm mahallelerimize görevlendiriyoruz. Çalışmalarımızı bir program dahilinde sürdürüyoruz. Talep ve ihtiyaca göre gereken yapılıyor. Bu çerçevede de düzenli temizlik faaliyetlerimizin yanı sıra ırmak kenarlarını ve ağaçlık alanları da temizlemek üzere çalışma yapıyoruz. Son olarak da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Gölbucağı Mahallesi’nde ırmak kenarında temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. Bu çalışmamızla ırmak kenarında ki kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız.  Bu tür çalışmalarımıza ihtiyaç duyulan tüm noktalarda devam edeceğiz” dedi.

YENİ SÜREÇ VE KURALLAR ANLATILDI

Bartın Belediyesi Zabıta ekipleri, kent merkezindeki pazaryerlerinde ve muhtelif işyerlerinde koronavirüs (Covid-19) denetimi gerçekleştirdi. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyen ekipler, yeni süreç ve kurallar hakkında bilgi verdi. Denetimlerle ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Sağlık İçin Herkes İçin sloganı çerçevesinde İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda kent merkezinde pandemi sürecinin başından buyana denetimlerimizi sürdürüyoruz. Maske, sosyal mesafe ve uyarıcı levhaların denetimlerini yapıp, esnaf ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz.  Son olarak da Zabıta ekiplerimiz kent merkezindeki pazaryerlerinde ve muhtelif işyerlerinde koronavirüs (Covid-19) denetimi gerçekleştirdiler. Bilindiği gibi yeni normalleşme süreci nedeniyle birçok işletme faaliyetlerine yeniden başladı. Bu işletmelere yönelik ekiplerimiz yeni süreç ve kurallar hakkında bilgi verdiler. Yeniden kapanmamak için bu zorlu salgın sürecinde ‘Sağlık İçin Hepimiz için’ kurallara uyalım” dedi.

AKIN “BİLİNÇLİ OLMAK HAYAT KURTARIR”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası münasebetiyle açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamasında, “Olası deprem afetinde etkilerin en aza indirilmesi için hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. Ülkemizde çeşitli tarihlerde büyük ve acı kayıplara neden olan deprem felaketini yaşadık. Bartın’da da 3 Eylül 1968 yılındaki depremi yaşayanlardanım ve o dönemde Bartın açısından büyük kayıplar yaşandı. Allah ülkemizi ve tüm insanlığı afetlerden korusun. Deprem anında ne yapılması gerektiği, depremin meydana getireceği zararları azaltma konusunda tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Temennim, dünyamızda deprem başta olmak üzere hiçbir doğal afetin yaşanmaması yönündedir. Depremin ne zaman, nerede olacağını bilmiyoruz ama neler yapmamız gerektiğini bilirsek hem kendimizi hem de sevdiklerimizin hayatını kurtarabilir” dedi. Başkan Akın, “ Bartın Belediyesi olarak 2019 yılında başlattığımız ve çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmelerine katkı sunacak olan,  ilköğretim düzeyi çocuklarımıza “Afet ve Çocuk Ajandası” hediye ederek, doğal afetler, acil durumlar, deprem güvenliği gibi önemli konularda çocukların bilinçlendirilmesine katkı sağlıyoruz. Deprem Haftası münasebetiyle, tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer afetlerden uzak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sarı, yeni imar planı hakkında Koza mahalle sakinlerini bilgilendirdi

Sarı, yeni imar planı hakkında Koza mahalle sakinlerini bilgilendirdi