20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Kadına dair sorunların çözümünde yasa önemli'

'Kadına dair sorunların çözümünde yasa önemli'

MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Firdevs Cingözler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Cingözler mesajında 8 Mart tarih boyunca hakları ve özgürlükleri başta olmak üzere hayatın her alanında bende varım diyebilmek için emek vermiş, mücadele etmiş kadınların günü olduğunu belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Kadına dair sorunların çözümünde yasa önemli'

“Kadın, sağlıklı bir toplumun oluşmasında, eğitici ve koruyucu en temel unsurdur. “diyen MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Firdevs Cingözler “Kadim Türk medeniyetinde de kadınlarımız erkeklerle birlikte siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmiştir. Gelişmiş, daima ileriyi düşünen bir toplum için kadınların eğitimden siyasete, hukuktan ekonomiye birçok alanda var olmaları elzemdir. Yaradılışımızın özellikleri, biz kadınların ne üstünlüğünü ne de değersizliğini ifade eder. Kadın ve erkek bir bütünün iki parçasıdır. Bu sebeple önemli olan kişinin cinsiyeti değil kişiler arasında ki adaletin eşitliğidir. Kadın ve kadına dair sorunların çözümünde, yasa ve yaptırımların, önemli olduğu her ne kadar aşikâr olsa da, tüm sorunların temelinde, kadını birey olarak görmek istemeyen zihniyetlerin varlığı gelmektedir. ”diye konuştu.

“TOPLUMSAL İYİLEŞMENİN SAĞLANMASI İÇİN, ERKEKLERİNDE KATILIM GÖSTERMESİ GEREKMEKTEDİR”

TBMM, Üniversitelerin Araştırma Komisyonları, STK'lar, Meslek Odaları ve birçok kurumun hazırladığı raporlarda sunulan ortak nokta, tüm yasal düzenlemeler ve koruma sağlansa da söz konusu zihniyetlerin değişmemesi halinde, kadına yönelik taciz ve şiddetin, cinayetin, sosyo ekonomik eşitsizliğin, ucuz emek, yedek iş gücü, kayıt dışı istihdamın, yoksunluk ve mahrumiyetin önlenebilmesinin mümkün olmayacağını belirten Cingözler sözlerine şöyle devam etti;

“Ülkemizde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı aile içinde başlayarak, toplumun her alanında devam etmektedir. Sosyal, Kültürel, dini bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar eğitimden, iş hayatından ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılmaktadır. Yasal haklarını bilmeyen, ezilen kadınların sorunlarının çözümü ve toplumsal iyileşmenin sağlanması için, erkeklerinde katılım göstermesi gerekmektedir. Ben bugüne kadar bu kürsü de hiç bir erkeğin böyle farkındalık günlerinde söz aldığını, kadınların sorunlarına çözüm aradığını görmedim. Peygamberimiz kadınlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz onlar için Allahtan korkunuz tavsiyesinde bulunmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın, sözleriyle kadınlarımıza gereken değerin verilmesini net bir şekilde ifade etmiştir. Tüm övgü ve söylemlerin eyleme geçtiği, her alanda imkân ve fırsat eşitliğinden yoksun bırakılmadığımız, güzel yarınların temennisiyle, kadınlarımızın gününü kutluyor emeğe saygı duyan tüm erkeklerinde daha gür ses vermesini diliyorum. ”dedi.

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLI HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı kurulması yönünde kabul ettikleri önerinin hala askıda olduğunu belirten MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Firdevs Cingözler 65 günde 63 kadın cinayetinin işlendiği göz önünde bulundurulursa, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor'a bir darbe de Alanya'dan!

Trabzonspor'a bir darbe de Alanya'dan!