30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz bu zulme, bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz bu zulme, bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu zulme, bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz. Siyonist lobinin şahsımızı hedef alan hadsizliklerine de boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz bu zulme, bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz"
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırılarıyla ilgili yapılan toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı süresi yaklaşık 3 saat 50 dakika sürdü ve bölgeye yayılma riski olan savaş durumu ele alındı.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Açıldı

Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Üniversite öğrencilerine ve öğretim üyelerine hayırlı olmasını temenni etti. Tarihi eserin Türkiye'ye büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Balkanlar'da Barış ve İstikrar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar'da barış ve istikrarın korunmasından yana olduklarını belirtti. Yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini paylaşarak Türkiye'nin bölgedeki barışçıl çabalarını sürdüreceğini ifade etti. Ayrıca "Boster Sec'de barıştan, huzurdan ve istikrarın korunmasından yanayız" dedi.

Diyanet Camiamızla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi haftasında Diyanet Camiamızla bir araya geldi. Balkanlar'daki barış ve istikrarın korunması konusundaki hassasiyetlerini vurguladı ve Boster Sec'e olan desteğin süreceğini belirtti.

28 Şubat Zihniyetinin Yansımaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet Teşkilatı'na yönelik sinsi bir kampanyanın olduğunu belirterek, 28 Şubat döneminden hatırlanan faşizan manşetlerin tekrar atıldığını ifade etti. Darbecilere selam çakanların, 28 Şubat zihniyetini canlandırmaya çalıştığını belirtti.

ABD ile Yapılan Verimli Görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta, çok yönlü ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk-Amerikan toplumu temsilcilerinden devlet başkanlarına kadar çeşitli kesimlerle bir araya geldiklerini belirtti.

Diplomasi Türkevi'nde Atıyor

Birleşmiş Milletler ile birlikte Türkevi'nin küresel diplomasi merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Erdoğan, Türkevi'nin Türk Milleti'nin iftihar vesilesi olduğunu vurguladı. Türkevi binasının Türk Milleti'nin her bir ferdine açık olduğunu söyledi.

Küresel Barış ve Güvenlik İçin Çağrı

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze halkına uyguladığı zulmü ve bölgedeki çatışmalara dikkat çekerek küresel barış ve güvenliğin sadece "5 ayrıcalıklı" ülkenin keyfine bırakılamayacağını vurguladı. Türkiye'nin özgürlük, adalet ve hak için mücadele ettiğini belirtti.

Toplantıda İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan katliamı ve savaşın bölgeye yayılma riskinin de değerlendirilmesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık söylüyorum, biz bu zulme, bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz. Siyonist lobinin şahsımızı hedef alan hadsizliklerine de boyun eğmeyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lübnan Meclis Başkanı: İsrail, saldırıların durdurulması çabalarını engelliyor

Lübnan Meclis Başkanı: İsrail, saldırıların durdurulması çabalarını engelliyor