24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Dağ fare doğurdu

Dağ fare doğurdu

(6+gizli HDP) tayfası haftalardır ortalığı “28 Şubat’ta toplanıyoruz” diye yıkıyorlardı. “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakat metni imzalama töreni altında toplandılar.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dağ fare doğurdu

Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

(6+gizli HDP) tayfası haftalardır ortalığı “28 Şubat’ta toplanıyoruz” diye yıkıyorlardı. “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakat metni imzalama töreni altında toplandılar.

Sonuç ne?

Herhâlde “dağ fare doğurdu” şeklinde yorumlanırsa tam tarif yapmış oluruz.

Akıllarda kalan ne?

6 parti genel başkanının salona girişteki birbirini kontrol ederek yaptıkları komik, tuhaf yürüyüşleri, dışarıda CHP’li, İP’li korumaların birbirini yumruklaması, mutabakat metninin hiçbir yerinde Atatürk ve Türk isminin geçmemesi ve “Kayyum atanmayacak” şeklinde HDP’ye kıyak mesajın verilmesi akıllarda ilk kalan olmuştur.

Mesela tüm bu partilerin ortak görüşü terörist Demirtaş’ı ve etki ajanı Osman Kavala’yı hapisten çıkarmak değil mi? Niçin bu düşüncelerini süslü nutuklarla ve üstü kapalı ifade ediyorlar da açıkça mutabakat metninin içine koymuyorlar?

6 partinin bu kadar gürültü yapıp ortaya koydukları sonuç fiyaskodur. Toplum üzerinde hiçbir etkisi, hiçbir tesiri olmamıştır. Bol bol dalga konusu olan manzara vermişlerdir. Böyle 6 benzemez partiyi yan yana getirip ortaya çıkan sonuca şaşırmamak lazımdır.

Bu 6 partinin kalabalığı göz boyamak içindir. Bu 6 parti içindeki Gelecek, Deva, Saadet, Demokrat hepsi toplansa oy oranı %2 etmez. İP’in paralı anketlerle şişirildiğine bakmayın. O ilk rüzgârda aldatılıp kandırılıp götürülen milliyetçi-muhafazakâr kişiler HDP’den farksız olmadıklarını anlayınca hepsi geri ayrıldı. Kurucularının büyük bir bölümü istifa etmiş bir partiden bahsediyoruz. CHP’nin hâlini de CHP’li Barış Yarkadaş’ın 2020 yılında yaptığı “11 büyükşehiri kazandığımız bir konjonktürde, sadece birkaç ilde 70 bine yakın üye kaybettik. Yönetimin oturup neden bu insanlar partiden istifa ediyor diye düşünmesi lazım” şeklindeki sözünden anlayabilirsiniz. HD(P)KK ile alenen yerel seçim ittifakı yapan, milli ve manevi konularda açıktan düşmanlık yapan, Atatürk’ün fikirlerini çok net inkâr eden ve yok sayan CHP’nin eriyişi de kimseyi şaşırtmamalıdır. 6’lı görüntü verince bunların bu hâlleri ortadan kalkmıyor. Bunların etrafı kalabalık, içi tenhadır.

HDP olmayınca bunlar tamamen bir hiçtir. O yüzden tüm umutları HDP’de olduğu için HDP bunlara yat dese yatıyor, sürün derse sürünüyorlar. HDP’yi taktik olarak görüntüye almıyorlar ama ruhu her daim 6 partinin içindedir. HDP’siz bir şey olmadıklarını çok iyi biliyorlar. Ama HDP’yi bu sürece nasıl dâhil edeceklerini de herkes çok merak ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimler öncesi nasıl Ahmet Türk ile gizlice buluşup “Şöyle yapalım, böyle yapalım” anlaşması yaptı ise emin olun önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için de Pervin Buldan-Mithat Sancar ikilisiyle buluşup neler yapabileceklerini görüşmüşlerdir.

Bölgemizde devletler kanlı mücadeleye girişmişken, işgaller, bağımsızlıklar zorlanırken, Türk milletinin dört tarafı düşmanla çevriliyken, her türlü terör örgütüyle aşna fişne olan, emperyalizmin her türlüsüne kuyruk sallayan Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesinin bu milletin ferasetini aşıp iktidar alabilmesi mümkün müdür?

HDP ile hayal kuranın göreceği kâbustur. Anlaşıldı mı 6+HDP tayfası?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boeing, Rus hava yolu şirketlerine desteği askıya aldı

Boeing, Rus hava yolu şirketlerine desteği askıya aldı