20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Darbe sanığı pilotların "motivasyon notu" jandarmaya takıldı

Darbe sanığı pilotların "motivasyon notu" jandarmaya takıldı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Akıncı Üssü davasının sanığı eski F16 pilotu Selahattin Yorulmaz, duruşma esnasında elinde sakladığı notu FETÖ'nün "yurtta sulh konseyi" üyesi Akın Öztürk'ün damadı eski yarbay Hakan Karakuş'a verdiği esnada jandarma tarafından yakalandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Darbe sanığı pilotların "motivasyon notu" jandarmaya takıldı

FETÖ'nün darbe girişiminin yönetildiği yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlerle ilgili davanın sanıklarından eski pilot yüzbaşı Selahattin Yorulmaz örgüt üyelerinin moralini yüksek tutmak, motivasyonlarını artırmak ve örgütün çözülmesinin önüne geçmek amacıyla yazılan notu başka sanıklara ulaştırmaya çalışırken yakalandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Akıncı Üssü davasının sanığı eski F16 pilotu Selahattin Yorulmaz, duruşma esnasında elinde sakladığı notu FETÖ'nün "yurtta sulh konseyi" üyesi Akın Öztürk'ün damadı eski yarbay Hakan Karakuş'a verdiği esnada jandarma tarafından yakalandı.

Bunun üzerine görevliler Karakuş'tan notu almak istedi ancak Karakuş notu arka sıradaki eski pilot binbaşı Mustafa Azimetli'ye attı. Notu cebine koyan Azimetli, jandarma personelinin ısrarına rağmen notu vermedi. Bunun üzerine Azimetli, görevli jandarma personeli tarafından nezarethaneye götürülmeye çalışılırken eski tuğgeneral Necip Yılmaz, Azimetli'ye "gitme" şeklinde bağırdı. Bu sırada diğer sanıklar da duruşmanın düzenini bozacak şekilde tepki gösterdi.

Salonda gerekli emniyet tedbirleri alındıktan sonra sanık Azimetli nezarethaneye götürüldü. Azimetli'nin üzerinde yapılan aramada, örgüt mensuplarının motivasyonunu sağlamak ve çözülmenin önüne geçmek için kaleme alınan not ele geçirildi.

Darbe sanığı FETÖ'cülerin cezaevinde birbirlerini motive etmek için iletişim kurduklarını ortaya çıkaran notta, din istismarı üzerinden örgütün çözülmesinin önüne geçilmeye çalışıldığı tespit edildi. Tutanak altına alınan nota ilişkin Sincan Cezaevi yönetimi, sanıklar hakkında disiplin soruşturması açtı.

Soruşturma çerçevesinde incelenen notun, daha önce FETÖ tutuklularında yakalan, rüyalar ve sabırlı olmaları yönündeki mesajlar barındıran notlarla benzerlik gösterdiği belirlendi.

Sanıkların duruşma salonunda birbirlerine yazdıkları mesajları paylaşarak örgüte bağlılıklarını canlı tuttuğu, çözülmeyi engellemek, örgüt üyelerine moral ve motivasyon sağlamak için kaleme aldıkları tespit edildi. Ayrıca soruşturma sırasında, mahkeme salonunda sanık Azimetli'ye "gitme" şeklinde bağıran Necip Yılmaz'ın da görevli personele karşı tutukluları tahrik ettiği ve galeyana getirmeye çalıştığı belirlendi.

FETÖ İLE BAĞLARININ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ

Duruşma sırasında motivasyon mesajını saklamaya çalışan Selahattin Yorulmaz ve Mustafa Azimetli, 15 Temmuz gecesi Ankara semalarında bomba yağdıran F16 pilotlarıydı. Eski yarbay Hakan Karakuş ise 15 Temmuz’da darbeci F16 pilotlarını koordine etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin çevresine bomba yağdıran pilota "eline sağlık" diyen Karakuş'tu.

Mahkemedeki savunmaları sırasında FETÖ ile bağları bulunmadığını, emir komuta zincirine bağlı olarak hareket ettiklerini söyleyen sanıkların üzerinde yakalanan mesajlar, darbe girişiminin plan, sevk ve idaresinin FETÖ'cü askerler tarafından yapıldığını tekrar gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de şoke eden fikstür şüphesi!

Süper Lig'de şoke eden fikstür şüphesi!