20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem DEAŞ'a geçen ay 'üst düzey' darbe

DEAŞ'a geçen ay 'üst düzey' darbe

Terör örgütü DEAŞ'a karşı etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, haziranda yurt genelindeki operasyonlarla örgüte büyük darbe indirdi, teröristlerin planladığı eylemler güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla engellendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEAŞ'a geçen ay 'üst düzey' darbe

Operasyonlarına ara vermeden devam eden güvenlik güçleri, geçen ay başta Ankara, Kayseri, Samsun, Sakarya, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Bolu ve Osmaniye olmak üzere farklı şehirlerde şafak vakti eş zamanlı düzenledikleri başarılı operasyonlarla örgüte büyük darbe vurdu.

Gelen bilgilere göre, polis, jandarma ve hudut birliklerinin geçen ay yürüttüğü operasyonlarda, aralarında örgütün sözde "emirleri" olduğu ortaya çıkan çok sayıda yabancı uyruklunun da bulunduğu 206 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Güvenlik birimlerindeki işlemlerden sonra adliyeye gönderilen şüphelilerden 77'si tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, haziran ayında terör örgütlerine yönelik gerçekleşen operasyonlarda etkisiz hale getirilen 166 teröristin (63'ü ölü, 74'ü sağ ve 29'u teslim) 67'si DEAŞ mensubu. Güvenlik güçlerine göre bu yılın ocak-haziran aralığında düzenlenen operasyonlarda ise terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan bin 296 şüpheliden 467'si tutuklandı.

Hazirandaki bazı operasyonlar

Adana'da DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 2 şüpheli tutuklandı. Kaçak yollardan ülkeye girdikleri tespit edilen zanlıların, bombalı eylem hazırlığında oldukları belirtildi. Ayrıca zanlıların Suriye'de terör örgütü adına savaşırken uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi.

Mersin merkezli Bursa ve Yalova'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 19 şüpheli yakalandı. Polis ve Jandarma ekipleri, Anamur kırsalında yaptıkları aramalarda toprağa gömülü 5 depo buldu. Yapılan incelemelerde çok sayıda yaşam malzemesinin yanı sıra uyku tulumları ve sırt çantaları ele geçirildi. Şüphelilerin kırsal alanda eylem hazırlığında oldukları belirtildi. Savcılık sorgularından sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilen şüphelilerin 14'ü tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla salıverildi.

Hatay Yayladağı’da kaçak yollardan ülkemize girmeye çalışırken yakalanan ve terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları belirtilen 3 zanlı tutuklandı.

Adana, Mersin ve Tekirdağ'da DEAŞ'a karşı operasyonda 19 zanlı yakalandı. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye gönderilen şüphelilerden 6'sı savcılıkça, 13'ü mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

Kocaeli'de gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si, Sakarya'da ise 5 şüpheli tutuklandı.

Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ’a yönelik 2 ayrı operasyonda yakalanan 11 şüpheli cezaevine konuldu.

Adana, Kayseri, Bursa, Samsun, Tekirdağ ve Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 31 şüpheli yakalandı.

Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yakalanan Irak uyruklu 2 zanlının sınır dışı edilmesine hükmedildi.

Bolu'da ve Samsun'da Irak uyruklu birer zanlı tutuklandı.

Şanlıurfa Akçakale’de, Osmaniye'de ve Kilis'te birer şüpheli gözaltına alındı.

Ankara'da "kız kaçırma" sebebiyle çıkan silahlı kavgaya karışan ve "DEAŞ üyesi olmak" suçundan arandığı ortaya çıkan zanlı gözaltına alındı.

Kayseri'de DEAŞ'a yönelik operasyonda, geçmişte Irak'ta DEAŞ adına faaliyet sürdürdüğü ve Musul’un Muhallebiye kasabasının sözde emiri olduğu belirlenen "Sebhen" kod adlı M.S.E. düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şanlıurfa'da ise örgütün Suriye'deki yapılanmasında sözde "emir" düzeyinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen 7 zanlı yakalandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AP'nin çiçeği burnunda Başkanı Sassoli'den ilk açıklama

AP'nin çiçeği burnunda Başkanı Sassoli'den ilk açıklama